SSD disklere İşletim Sistemi Yükleme

ultramit1

Kilopat
Merhaba, sorum şu: Bir arkadaşım bana SSD aldığında onun içine işletim sistemini yükle ve bunun sonucunda bilgisayarın oyunlara girme, dosya yükleme vb. şeylerde baya hızlanacaktır dedi. Bu arada bahsedilen SSD'nin bellek kapasitesi 128 GB CORSAIR modelidir. Ayrıca 1 TB'lık HDD'yi sistemin içine katacağım, heralde bu yeterli olacaktır.

4 kez ban yediysen gerçekten büyük bir sorun var demektir...

HDD'ler bilgisayarlarda bulunan tek hareketli parçaydı. (Fanlar hariç tabiki) SSD teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş yerini bıracak gibi... SSD'ler yüksek derece okuma, yazma hızlarına sahip; tepkime süreleri saliselerle ölçülen ve işletim sistemlerini, programları, oyunları vs. HDD'lere göre kat kat performans çalıştıran bir donanımdır. Haliyle biraz pahalıdır fakat aradaki farkı görünce SSD iyiki var diyeceksin. C'yi SSD yapar. 1 TB HDD'yi de D, eğer 2 parça yapacaksan D ve E yaparsın. İşletim sistemi, programları SSD'ye yani C'ye kurar. Boşluk kalırsa birkaç oyun kurarsın. Oyun yüklenme sürelerinde, işletim sisteminin açılışındaki farkları gözle göreceksin. Windows 8 kullanıyorsan sistemin 4-5 saniyede açılır...

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı