SSD dolmasıyla birlikte gelen yavaşlıklar

quatro

Kilopat
Katılım
10 Şubat 2014
Mesajlar
112
Arkadaşlar bu yaz pc toplamıştım windows'u SSD ye kurmuştum.Aldığım SSD Samsung 840 EVO 120gb
birde 1tb HDD var ancak bu aralar hafif yavaşlamalar yaşıyordum.Bir pc onarım programıyla test yaptım
SSD 2.5gb boş alan kalmış bu nedenle yavaşladığını söyledi SSD ister istemez çok çabuk doluyor nasıl düzeltebilirim bu sorunu.Format atıp tekrar kursam birşey değişmez bir süre sonra gene aynı sorunu yaşayacağım başta SSD C: , HHD D: olarak kurmuştum.SSD yi sistem hızlı açılması için almıştım windows'u D: ye kursam yavaş olcak ne yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum.
 
120 gb lik ssdnin sistemle dolması imkansız kardeşim. En fazla 30 gb sistem tutar bir kaç uygulama kursan hadi 60 gb dolsun. Onun haricinde artık herşeyi hddye kurmaya çalış. Bide oyun oynuyorsan oyun kayıt dosyaların ve belgelerime gider bu da ssdyi doldurur. Oynamadığın oyun kayıtlarını silebilirsin belgelerinden. Bazı oyun kayıtları büyük alan kapliyabiliyor. Ve son olarak masaüstünde bulundurduğu şeyler de ssd'de alan kaplar. Bunlara dikkat etmelisin. Son olarak da indirilenler klasörünü kontrol et. İnternetten yaptığın indirmeler eğer konumu degistirmediysen indirilenler klasörüne gider ve ssd'de alan kaplar. Bunları öğrendikten sonra ssdye bi format atmak tabiki mantıklı. Önerim en fazla 60 gbı dolu olsun bu sana hız kaybetmemen konusunda yardımcı olacaktır.
 
çok dikkat ediyordum indirilenler yerini falan değiştirdim ama malesef bazı oyunlar illaki c: ye kuruluyor nedenini anlamadım
 
Onu kurarken dikkat etmen gerekiyor dostum. İllaki seçeneklerde mevcuttur. İngilizce olan kurulumlarda eğer ingilizcen iyi değilse çeviri yaparak kurmayı dene. Hiçbir oyun asla illaki c'ye kurulmaz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı