SSD durumu nasıl?

• Konuyu başlatan acar11
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 649

acar11

Decapat
Daha fazla  
Son bir haftadır oyunlarda (Warzone 2, Rocket League, CS:GO) belirli aralıklarda geçişlerde 5 saniyelik donmalar oluyor. Çok uzun bir süre olduğu için oyunumu çok etkiliyor. Hatta artık masaüstünde takılırken bile bir dosya vs. açtığımda da kısa kısa donmalar oluyor. MSI Afterburner'dan CPU ve GPU kullanımlarına ve sıcaklıklarına baktığımda anormal bir şey göremiyorum. SSD'nin durumunu kontrol etmek için HD Tune Pro uygulamasını yükledim. Error scan yapmaya çalıştığımda 5-10 dakika sonra kırmızı bir nokta oluşuyor ve bilgisayar donuyor. Ardından mavi ekran yiyorum. Bu durum iki kere yaşandı. Artık üçüncü scani yapmaya korkuyorum. Mavi ekran %100 olduktan sonra da Windows açılmıyor BIOS'a atıyor. Bilgisayarı tekrar güç tuşundan başlatmam gerekiyor Windows'u açabilmek için. Ne yapmam gerekiyor emin değilim yarımcı olursanız sevinirim.
İki mavi ekranın Minidump dosyaları

Hard Disk Sentinel i indir sağlığını kontrol et. Detaylı görünüyor.
İndirdim. Katı hal diskinin durumu MÜKEMMEL. Sorunlu veya zayıf sektörler bulunmadı. Sonuç böyle. Sağlık %100 olarak gözüküyor.
Eğer bilgisayarınızda farklı bir problem (virüs yada donanımsal) yoksa yeni bir SSD almanızın vakti gelmiş gibi. SSD markanız ve modeli nedir?
Team MP33PRO 512GB M2 SSD. Virüs taramasını hangi uygulamadan yapmamı tavsiye edersiniz?

İndirdim. Katı hal diskinin durumu MÜKEMMEL. Sorunlu veya zayıf sektörler bulunmadı. Sonuç böyle. Sağlık %100 olarak gözüküyor.

Team MP33PRO 512GB M2 SSD. Virüs taramasını hangi uygulamadan yapmamı tavsiye edersiniz?
Siz direkt bilgilerinizi yedek alabileceğiniz bir yer varsa alın format atın temiz bir şekilde. Zaten SSD arızalandıysa format esnasında da sıkıntı çıkarır böylece net şekilde görmüş olursunuz ve değiştirirsiniz. Formatta sıkıntı çıkmaz atarsa sonrasında tekrar deneyin bakalım temiz sistemde.

Ben Malwarebytes kullanıyorum. Malwarebytes önerebilirim.

Format attıktan sonra test yaptım ve durum böyle.

Ekran Görüntüsü (1).png

Sanırım bilgisayara virüs bulaşmıştı. Şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor. Olursa tekrar buraya dönerim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı