SSD garantisi nasıl işler?

ArtemiSANA

Hectopat
Ben X markasınız X model SSD'sini alsam, bu da aldıktan 1-2 sene sonra elektrik gitmesi veya sistemsel sorunlardan arızalansa ve garantiye gitse bana yeni SSD yollarlar mı? Garanti kapsamı dışına çıkan arızalar nedir?
Bir de bu SSD'lerin sağlık değeri %50'den aşağı düşerse SSD sigara gibi bitmiş demek midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazma ömrünü doldurmadığın sürece garantisi yapar tabi sıfır yollamaları zor harddisk olsa neyse ama bunlar tamir edilebiliyor.

O sağlık durumu pek gerçeği yansıtmıyor SSD'ler vaat ettiği ömrün 3-4 kat üstüne çıkıyor çok fazla takılmana gerek yok.

Ben X markasınız X model SSD'sini alsam, bu da aldıktan 1-2 sene sonra elektrik gitmesi veya sistemsel sorunlardan arızalansa ve garantiye gitse bana yeni SSD yollarlar mı? Garanti kapsamı dışına çıkan arızalar nedir?
Bir de bu SSD'lerin sağlık değeri %50'den aşağı düşerse SSD sigara gibi bitmiş demek midir?
Elektrik arızası gibi durumlarda ssd firmasını ilgilendirmez. Anakart ve güç kaynağı üreticisini ilgilendirir.

Hayatımda aldığım ilk SSD'yi daha kullanmaktayım sene 2021 olacak. 2016 yılında almıştım. Transcend 360S.
Aynı şekilde 2014 de laptop alırken samsung m.2 ekletmiştim. laptop bozulunca söküp pc de kullanmaya başlamıştım. Temmuz ayında sorunlar çıkarmaya başladı geçen hafta da öldü. 6738 saat kullanmışım. O yüzden merak etme sorun çıkmaz uzun ömürlü ssdler.

Samsung 850 evo kullanıyorum. 252 tb yazılmış sağlık %1 ama hala sorunsuz hata vermeden donmadan kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    106,7 KB · Görüntüleme: 160
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı