SSD gözükmüyor

Makaleler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
Depolama yetmediğinden dolayı yeni bir SSD satın aldım ancak anakarttaki 2. yuvaya taktığımda sistem hiçbir şekilde SSD'yi görmüyor.

Yerine düzgün oturdu ama ne BIOS'ta ne de Sistem'de gözüküyor SSD.

Anakart B450M Pro4 SSD ise Exceria G2 1TB.

Şöyle ki M2_1 slotunda çalışıyor hiçbir sorun sıkıntı yok. Ancak M2_2 slotunda bir sıkıntı var.

Özellikler kısmında SATA 3-4 ile M2_2 aynı yolu kullandığından eğer SATA doluysa M2_2 çalışmaz denmiş ancak düzelttiğimde de çalışmadı.

Ne diye ASRock anakart aldım onu sorguluyorum. O zaman 800 buna verene kadar 900 verecektim alacaktım ASUS MSI kafam rahat olacaktı. Gigabyte alsam bile daha rahat olurdum.

Evet sorunun kaynağını buldum.

Güzelim ASRock mühendislerimiz kafaları çok güzel çalıştığı için 2. portu SATA M.2'ler için ayırmış. E bu sebeple de NVMe SSD'yi taktığımda mal görmüyor sıkıntı çıkartıyor.

Son düzenleme:
@Shuichi Tatsuo
Ah şu dikkatsizlik hatalarımız... 😀

Bende 6-7 sene önce yanlışlıkla MSI anakartın SATA 2.0 kısmına SSD taktım diye PC'yı kaç saattir açamadım(ve bu hatayı 4-5 sene önce tekrar yapmıştım). Yaklaşık 3-4 saat sonra fark ettiğimde SATA 3 portunda deneyeyim dedim sonra bir baktım çalıştı böyle saçma sapan ufak detaylar PC'yı çalıştırmıyor işte. Kimbilir belki de donanım mühendisleri için büyük bir sorundur bunlar.

@Shuichi Tatsuo
Ah şu dikkatsizlik hatalarımız... 😀

Bende 6-7 sene önce yanlışlıkla MSI anakartın SATA 2.0 kısmına SSD taktım diye PC'yı kaç saattir açamadım(ve bu hatayı 4-5 sene önce tekrar yapmıştım). Yaklaşık 3-4 saat sonra fark ettiğimde SATA 3 portunda deneyeyim dedim sonra bir baktım çalıştı böyle saçma sapan ufak detaylar PC'yı çalıştırmıyor işte. Kimbilir belki de donanım mühendisleri için büyük bir sorundur bunlar.

Yanındaki pci_e slotu üzerindeki yoldan bir tane daha slot koymaları pek de zor olacağını sanmıyorum sonuçta bir tane yapabilmişler.

Hani SATA yolu kullanan SSD'ler daha ucuz olsaydı iade eder onlardan alırdım ama maalesef onlar da NVMe'ler ile aynı parada.

Alfais'in X1 slota uyacak bir SSD çeviricisini aldım 500Mbps verse de olur SSD'yi kullandırtsın da uçuk hızlara ihtiyaç duymuyorum pek, zaten oyunları ve önemli dosyalarımı atacağım içine çok da mühim değil hızı.

1732529632461.png

Alfais kart aldım mecburen X1 slotu da pcı_e 2.0 destekleyince sonuç bu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı