SSD harici çalıştırmak?

prophed

Hectopat
Katılım
22 Eylül 2019
Mesajlar
47
Merhaba bugun internetten pionner'in çıkarmış oldugu 120 GB'lik SSD'yi aldım, normalde bunları kasa içine takıp sistem yüklüyordum ama bu kez. Harici 2.5" lik kutuda çalışabileceğine ihtimal verdim ve çalışmadı 😃 elimde 2 tane 2.5 harici kutu var ikisini de denedim olmadı acaba bunlarda 3,5"HDD'ler gibi güç mü istiyor? Oyleyse ne yapmalıyım kasanın içinde SATA portu kalmadı 😅😅😅
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Problem kutuyla, kabloyla veya USB portunun verdiği güçle alakalı olabilir, denemek lazım. Ben de SATA SSD'leri harici kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım.
 
Çalışmadıdan kastınız nedir? Bilgisayarım'da mı gözükmüyor yoksa disk yöneticisinde mi gözükmüyor? Yeni alınan diskler hemen bilgisayarda gözükmüyor. Önce disk yönetimine girip yeni birim oluşturmak falan gerekiyor.
 
ssd yi normal pc nin kasasına taktım güçte verdim. Disk yonetıcısınde gorundu ordan harf atadım. ama yinede harici ssd kutusunda çalışmadı. ve kutununda bozuk olmadığına eminim içinde 2.5 lik hdd vardı yani. neyse ben +12v güç veren bir kutu gibi bişey bulmaya çalışıcam saolun
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı