SSD + HDD ile Windows 10 1909 yüklenme sorunu devam ediyor mu?

Makaleler
1
Yer
500 Republica
Merhabalar,

Belki bilenleriniz vardır, 1809 ve 1903 güncellemesi SSD + HDD olan bilgisayarlarda kurulmuyordu. Güncelleme iniyor fakat yüklenirken yeniden başladıktan sonra boot ekranı donuyordu. Temiz kurulumda da aynı sorun teşkil ediyordu. Mecburen 1803 sürümünde takılı kaldım. Microsoft bu saçma sorunu çözdüğünü söylüyor ama hiçbir şeyin çözüldüğü yok. Bilmesek inanacağız(!)

1909 güncellemesinde bu sorun hala devam ediyor mu? SSD + HDD / HDD + HDD kullanıpta 1909 güncellemesini sorunsuz yükleyebilen var mı?

İlk defa sizden duydum. Böyle bir sorun hiçbir sistemde yaşamadık ki çoğunda SSD + HDD veya SSD + SSD vardı...
HDD kullanıyorum windows 10 sürümlerinde sorun yaşamadım + HDD cok eski 10 yıllık siz nasıl sorun yaşadınız anlamadım.

Bende anlamadım yani, HDD'yi komple sıfırladım sistemden kalan ne kadar artık varsa temizledim. Sadece SSD takılıyken 1903'ü kurdum sonra kapatıp HDD taktım yok. İflah olmaz.

Böyle saçma sorunlar yıllardır benim başıma gelir. Bana özel oluyor herhalde. Resmi Windows forumlarındaki moderatörler kopyala yapıştır cevap vermekten başka bir şey de yapmıyorlar. Anlatamıyorsun adamlara tutturuyorlar temiz kurulum yap diye. O da olmuyor diyorsun bu sefer cevap vermiyorlar.

Kardeşim öncelikle cihazındaki HDD çıkart ve SSD çıkart ardından SSD takıp yuvaya Windows başlat. Windows 10 1909 (19h2) güncellemesini Türkçe ISO olarak indir, ardından PC kapatıp yeniden başlatıp BIOS'a girip sadece UEFI desteğine al ama Türkçe ISO indirip USB belleğe yazdırırken UEFI destekli yazıp yazmadığına dikkat et. güncel bir USB kullanmanı tavsiye ederim. tamamen SSD sıfırlayıp temiz 1909 kurulumu yaptıktan sonra Windows Update açıp bütün güncelleştirmeleri yap. driver yükleme önce bütün güncelleştirmeleri alsın daha sonrasında driverleri kur ama eksiksiz halde, özellikle SATA ve RAID güncellemeleri ardından PC'ni kapat ve HDD tak sonra PC başlat sorun kalmayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim öncelikle cihazındaki HDD çıkart ve SSD çıkart ardından SSD takıp yuvaya Windows başlat. Windows 10 1909 (19h2) güncellemesini Türkçe ISO olarak indir, ardından PC kapatıp yeniden başlatıp BIOS'a girip sadece UEFI desteğine al ama Türkçe ISO indirip USB belleğe yazdırırken UEFI destekli yazıp yazmadığına dikkat et. Güncel bir USB kullanmanı tavsiye ederim. Tamamen SSD sıfırlayıp temiz 1909 kurulumu yaptıktan sonra Windows Update açıp bütün güncelleştirmeleri yap. Driver yükleme önce bütün güncelleştirmeleri alsın daha sonrasında driverleri kur ama eksiksiz halde, özellikle SATA ve RAID güncellemeleri ardından PC'ni kapat ve HDD tak sonra PC başlat sorun kalmayacaktır.

1903 yüklemeye çalışırken aynı yöntemi denedim zaten sonuç olumsuz. Şu an ki durumumda HDD ve SSD'yi komple silemem. 1909'u daha denemedim akşama kadar denemiş olacağım.
İlk defa sizden duydum. Böyle bir sorun hiçbir sistemde yaşamadık ki çoğunda SSD + HDD veya SSD + SSD vardı...

Evet, 1909 format sürücüsü hazırlayıp ya hak deyip yeniden başlattım bilgisayarı ve.... Ve flash bellekten boot yaparken 1903'te olduğu gibi bilgisayar donmadı! Kurulum ekranı geldi! Çok mutlu oldum. Microsoft gerçekten düzeltmiş demek ki. 1903 format sürücüsünde bile boot ederken donma sorunu vardı.

Şimdi bir sorum olacak, hazır 4.5GB civarı Windows 10 indirmişken flashı takıp setup'a basıp bu şekilde sürüm güncellemesi yapabilir miyim @Recep Baltaş ? Yani 1803'ten 1909'a bu şekilde güncelleme mümkün mü?

Son düzenleme:
Ben de SSD + HDD kullanıyorum ve bugün 1909 güncellemesini yaptıktan sonra 0xC000021A almaya başladım. Yarın 1909'u Rufus ile yazdırıp SSD'ye Windows'u yeniden kuracağım. Artık bu bir hata mıdır yoksa bir talihsizlik midir anlayamadım.

Ben de SSD + HDD kullanıyorum ve bugün 1909 güncellemesini yaptıktan sonra 0xC000021A almaya başladım. Yarın 1909'u Rufus ile yazdırıp SSD'ye Windows'u yeniden kuracağım. Artık bu bir hata mıdır yoksa bir talihsizlik midir anlayamadım.
Ben 1909 güncellemesini başarıyla kurdum. Sorun ortadan kalkmış.

Dediğiniz sorunu ben 1903'te yaşamıştım. HDD takılıyken SSD'ye kurulunca başlatılacak disk bulunamadı hatası veriyordu. Aşırı saçma bir durumdu. Daha sonra HDD'yi sökerek tekrar kurmuştum. 1909'da bu sorunu yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı