SSD+HDD kurulumu

emregnc

Centipat
Hard diskler arasında aktarım yapacağım,
PC'de 1TB HDD hard disk mevcut.
1.aktarımı yaparken SSD'yi DVD ROM'a takıp aktarımı yaptıktan sonra mı yerlerini değiştirmeliyim?
(SSD'yi normal hard disk bölgesinde HDD'yi DVD ROM bölgesinde çalıştırmak istiyorum)
Tam hiyerarşisini anlayamadım.
2. aktarımı yaparken seçici olabilir miyim? (Win 10 ve 1-2 oyunu SSD'ye almak istiyorum)
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Hard diskler arasında aktarım yapacağım,
PC'de 1TB HDD hard disk mevcut.
1.aktarımı yaparken SSD'yi DVD ROM'a takıp aktarımı yaptıktan sonra mı yerlerini değiştirmeliyim?
(SSD'yi normal hard disk bölgesinde HDD'yi DVD ROM bölgesinde çalıştırmak istiyorum)
Tam hiyerarşisini anlayamadım.
2. aktarımı yaparken seçici olabilir miyim? (Win 10 ve 1-2 oyunu SSD'ye almak istiyorum)
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

SSD'nizi DVD ROM soketine takacaksanız, kullanılan SATA teknolojisine göre hız düşümü yaşayabilirsiniz. (Bazı eski bilgisayarlarda DVD portunda SATA II kullanılır, SSD'ler için uygun olanı ise SATA III'tür) Bunun haricinde bir sıkıntı olmaz.

HDD zaten düşük performans veriyor, bu yüzden SATA III yerine SATA II yani DVD portuna takarsanız, SSD'yi de doğal olarak SATA III portuna takmış olacaksınız, bu sayede SSD'nizden maksimum performansı elde edeceksiniz.

Anladım ilk sorun çözüldü :D
Bu konu hakkında bir fikrinniz var mı?

Anladım ilk sorun çözüldü :D
2. aktarımı yaparken seçici olabilir miyim? (Windows 10 ve 1-2 oyunu SSD'ye almak istiyorum)
Bu konu hakkında bir fikrinniz var mı?

Tabii ki yapabilirsin. Özellikle Windows'u SSD'ye kurman SSD'den alacağın verimi yükseltir. Ben de yeni SSD aldım, Windows başta olmak üzere oyun ve tasarım programlarımı SSD'ye kurmayı / aktarmayı düşünüyorum. Sana da tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı