SSD ve HDD Oyun performans farkı

Daha çok PC açılma hızı ve yükleme ekranı süresi fark ediyor gibi. Eski oyunlarda çok problem olmuyor gibi ama The Division 2'de oyunlarım arasında, bu HDD biraz sıkıntı çıkaracak gibi hissettiriyor.
Sıkıntı çıkartmaz. Biraz beklersiniz sadece performansa etkisi yoktur.

Windows SSD üzerinde kurulu. 240 GB ve 20 GB boş ver var. Bu sebeple kenarda duran bir HDD taktım kasaya. Oyunları HDD'ye taşıyorum ancak merak ettiğim bir şey var,
yükleme ekranı süreleri ve FPS farkı olur mu? Örneğin 10 saniye bir farksa sorun yok veya belirgin FPS düşüşleri yoksa sorun yok.

Eki Görüntüle 516482Eki Görüntüle 516482

Ayrıca 512 GB bir SSD almayı planlıyorum. Tecrübelerinize göre önerilerinizi bekliyorum
Örneğin CS:GO 'da haritaya girerken HDD ile 20 saniye bekliyorsak SSD ile 5 saniye gibi bir şey.
SSD olarak sana bunu öneririm ;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu video bence iyi fikir verir zaten HDD'yi geçin artık SSD'lerin yerini bile NVMe'ler alıyorken HDD'ye yatırım yapmayın derim. SSD ile NVMe'ler arasında da oyunlarda 1sn bile fark yok tabii oyun harici kullanacaksanız farklılık görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı