SSD + HDD sistemde bekletme sorunu

Celalien

Kilopat
Yer
İstanbul
Eski bilgisayarımın bütün parçalarını değiştirdim. Sistemden sadece 3 tane HDD kaldı. M.2 SSD üzerinde W10 kurdum. HDD'leri de kullanıyorum.
Ryzen balanced güç planında 5 dakika kullanılmadığında HDD'ler kapanıyor. Ayarı değiştirmedim çünkü zaten HDD'leri nadiren kullanıyorum eski bir dosya lazım olunca.

Sorunum şu aşağıdaki işlemlerden herhangi birini yaptığım yazman HDD'lerin hepsi veya bir iki tanesi kapalıyken hepsi sırayla çalışmaya başlıyor ve başlayana kadar beketiyor:
  • SSD üzerinde herhangi bir dosyayı sil dediğimde. (Dosya geri dönüşüm kutusuna atılmadan önce bekletiyor)
  • Geri dönüşüm kutusuna masaüstünden bir dosyayı sürükle-bırak yaptığımda. (Dosya geri dönüşüm kutusuna atılmadan önce bekletiyor)
  • Geri dönüşüm kutusunu açınca. (Explorer penceresi açılmadan önce bekletiyor)
  • Masaüstünde sağ tık>yeni seçeneğinin üzerine geldiğimde. (Yeni oluştur seçeneklerinin ek penceresi açılmadan önce bekletiyor)
Bazen o kadar sinir bozucu oluyor ki dosyayı sil diyorum 1 disk açılıyor onu bekliyorum sonra geri dönüşüm kutusuna çift tıklıyorum diğer bir disk açılıyor onu bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durum bende de var ama durumu bildiğim için endişe etmedim. HDD'leri sürekli çalışır vaziyette tutmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Diskleri hiç kapanmayacak şekilde ayarladığında da aynı problem devam ediyor mu?
Diskler hiç kapanmasa niye çalışmasını bekleyeyim ki? Az kullandığım için ryzen güç ayarını değiştirmedim zaten. Boşuna HDD ömrünü yemesin diye. Sorun SSD üzerindeki işlemlerde bile çalışmaları ve çalışmaya başlayana kadar bekletmesi.

Aynı durum bende de var ama durumu bildiğim için endişe etmedim. HDD'leri sürekli çalışır vaziyette tutmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Durumu biliyorum derken?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı