Eski bilgisayarımın bütün parçalarını değiştirdim. Sistemden sadece 3 tane HDD kaldı. M.2 SSD üzerinde W10 kurdum. HDD'leri de kullanıyorum.
Ryzen balanced güç planında 5 dakika kullanılmadığında HDD'ler kapanıyor. Ayarı değiştirmedim çünkü zaten HDD'leri nadiren kullanıyorum eski bir dosya lazım olunca.
Sorunum şu aşağıdaki işlemlerden herhangi birini yaptığım yazman HDD'lerin hepsi veya bir iki tanesi kapalıyken hepsi sırayla çalışmaya başlıyor ve başlayana kadar beketiyor:
Ryzen balanced güç planında 5 dakika kullanılmadığında HDD'ler kapanıyor. Ayarı değiştirmedim çünkü zaten HDD'leri nadiren kullanıyorum eski bir dosya lazım olunca.
Sorunum şu aşağıdaki işlemlerden herhangi birini yaptığım yazman HDD'lerin hepsi veya bir iki tanesi kapalıyken hepsi sırayla çalışmaya başlıyor ve başlayana kadar beketiyor:
- SSD üzerinde herhangi bir dosyayı sil dediğimde. (Dosya geri dönüşüm kutusuna atılmadan önce bekletiyor)
- Geri dönüşüm kutusuna masaüstünden bir dosyayı sürükle-bırak yaptığımda. (Dosya geri dönüşüm kutusuna atılmadan önce bekletiyor)
- Geri dönüşüm kutusunu açınca. (Explorer penceresi açılmadan önce bekletiyor)
- Masaüstünde sağ tık>yeni seçeneğinin üzerine geldiğimde. (Yeni oluştur seçeneklerinin ek penceresi açılmadan önce bekletiyor)
Son düzenleyen: Moderatör: