SSD hızı düşüyor

exculleq

Femtopat
Katılım
16 Eylül 2024
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000
Anakart
MSI B650
Kingston KC3000 serisi SSD kullanıyorum 1 TB'lık versiyonu, Crystaldisk de 7000'e 6000 vermesine rağmen data transflerde megabyte kilobytelara kadar düşüyor.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KC3000 Sahtesi bir hayli çok olan bir ssd, satıcı kim güvenilir mi?
 
Hocam o hızı değil saniye başına aktarılan bilginin miktarı. Dosya miktarı arttıkça iş sadece SSD'ye bağlı olmuyor. Büyük bir dosyayı taşımayı denemeniz yada doğrudan crystaldiskmark ile test etmeniz lazım.

Crystaldisk de 7000'e 6000 vermesine rağmen
Çok güzel sorun yok o zaman.
 
KC3000 sahtesi bir hayli çok olan bir SSD, satıcı kim güvenilir mi?

N11'deki tuvalteknoloji

Hocam o hızı değil saniye başına aktarılan bilginin miktarı. Dosya miktarı arttıkça iş sadece SSD'ye bağlı olmuyor. Büyük bir dosyayı taşımayı denemeniz ya da doğrudan CrystalDiskMark ile test etmeniz lazım.

Çok güzel sorun yok o zaman.

Hocam bilmiyorum içim bir cız etti. Zaten Windows kuramamıştım ilk kurduğumda bilgisayara, hata veriyordu hep nasıl büyük bir dosyayı taşıma işlemini deneyebilirim?
 
Hocam bilmiyorum içim bir cız etti. Zaten Windows kuramamıştım ilk kurduğumda bilgisayara, hata veriyordu hep nasıl büyük bir dosyayı taşıma işlemini deneyebilirim?
Muhtemelen gösterdiğiniz fotoğraf bir klasörün taşınmasını gösteriyor. Klasördeki dosyalar arttıkça explorer'ın her bir dosyayı işlemci gücüyle tespit edip ardından SSD'den alması lazım o sırada olay sadece SSD'ye bağlı değil RAM ve işlemciye de bağlı. Klasörü zip dosyası şeklinde sıkıştırıp başka bir diske taşımaya çalışabilirsiniz ancak gerek yok. Test zaten buna benzer bir şey yapıyor ama parçacıklarla daha kapsamlı.
 
Muhtemelen gösterdiğiniz fotoğraf bir klasörün taşınmasını gösteriyor. Klasördeki dosyalar arttıkça Explorer'ın her bir dosyayı işlemci gücüyle tespit edip ardından SSD'den alması lazım o sırada olay sadece SSD'ye bağlı değil RAM ve işlemciye de bağlı. Klasörü ZIP dosyası şeklinde sıkıştırıp başka bir diske taşımaya çalışabilirsiniz ancak gerek yok. Test zaten buna benzer bir şey yapıyor ama parçacıklarla daha kapsamlı.

Hocam işlemcim 7 7700X RAM'lerde 32 GB 6400mt/s kilobytelara kadar düşmemesi lazım bence.
 
Hocam işlemcim 7 7700X RAM'lerde 32 GB 6400mt/s kilobytelara kadar düşmemesi lazım bence.
Hocam işlemcinin hızlı olması çok fazla etki etmez. Explorer'ın ilk önce dosyayı klasörün içinde bulması ardından taşımak için çekirdeğe yönlendirmesi sonrada çekirdeğin belirli işlemler yapıp sonrasında SSD'den alması ardından explorer'a sonraki dosya için kontrolü tekrar vermesi gerekiyor. Bu bilgisayar için düşük bir süre olabilir ancak yüzlerce dosya olsa bile doğrudan SSD'den binlerce MB alınmasınıdan çok daha yavaş. Hatta KB boyutunda binlerce dosya taşımak çok daha uzun sürer. Bu herkeste böyledir benim bilgisayarımda da böyledir başkasının bilgisayarında da. Endişelenmenize gerek yok.

Kendiniz bir test yaparak klasör taşımakla dosya taşımak arasındaki farkı görebilirsiniz. SSD'niz hızlı olduğu için tekli olan dosyanın en az 20 gb bir boyuta sahip olması gerekiyor ki taşındığını bir kaç saniye boyunca görebilesiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı