Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Güzel bir rehber olmuş elinize sağlık...

Neyin, ne için yapıldığı pek açıklanmamış. Ben bu ayarları yaptıktan sonra PC uyku moduna otomatik olarak girmemeye başladı. Otomatik defragı kapatın yeter bu kadar fazla kurcalamaya gerek yok.

Neyin, ne için yapıldığı pek açıklanmamış. Ben bu ayarları yaptıktan sonra PC uyku moduna otomatik olarak girmemeye başladı. Otomatik defragı kapatın yeter bu kadar fazla kurcalamaya gerek yok.
12. maddede uyku modu özelliğinin kaybedileceğinin bilgisini verdim. Kodu geri almak için seçenekte sundum. Okumadan lütfen yorum yapmayın. Gereksiz zannettiğiniz ayarların aslında çoğu gerekli. Neden gerekli olduğunu da rehber sonunda açıkça belirttim. Kişi kendi deneyimine göre istediği ayarları gerçekleştirmekte özgür.

Hayır ben hepsini okudum ve o dediğiniz ayara bulaşmadım bile. Buna rağmen uyku modunda problemler oluştu. Üstelik hazırladığınız rehberin en önemli eksiği neyi niçin yaptığımızı bilemememiz. Yani şunu şunu yapın diyorsunuz ama niye?

Önemli olanların açıklamalarını yazdım. İşlemleri yaparken Windows pencerelerinde işlemlerin ve tiklerin ne işe yaradığı pencerelerde yazıyor. Sadece Superfetch ve TRIM yazmıyor fakat ne işe yaradığını öğrenmek için arama motoruna Superfetch yazmak bile yeterli. Ayrıntıya boğarak da hazırlayabilirdim fakat rehberin oldukça yalın ve sade olmasını istedim. Belirttiğim gibi ayarları yapıp yapmamak tamamen kullanıcının kullanım senaryosuna kalmış bir durum. Yapılan tüm ayarlar kolayca geri alınabilir.

Otomatik uyku moduna geçmek istiyorsanız denetim masası > sistem ve güvenlik > güç seçenekleri > mevcut profilin yanında plan ayarlarını değiştir seçeneğinden uyku modunu dakika veya saat cinsinden ayarlayabilirsiniz.

● regedit.exe'yi yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komuta gidin:​
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters​
Bende bu yok onun yerine EnablePrefetcher var ve ayriyetten Technopat da şöyle bişey buldum;​
Regedit'i açın.
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters konumuna ilerleyin.
- EnableBootTrace, EnablePrefetcher, EnableSuperfetch Dword değerlerinden olmayanları sağ tıklayıp oluşturun. Üçünün de değerinin 0 olduğundan emin olun. Oluşturmak uzun vadede gerekli. Eğer Windows Update kapalıysa mevcut olanların değerini 0 yapmanız yeterli.
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SysMain konumuna ilerleyin. Start değerine çift tıklayıp 4 yapın.
- C:\Windows\Prefetch klasöründeki tüm dosyaları silin.
Fikriniz nedir hocam teşekkür ederim şimdiden bu dediklerini yapmalı mıyım?

Hocam ben sadece 8. adımı yaptım o tümünü yoksay ekranına geldiğimde iptal ettim sonra tik kalktı yine de sonra ben tekrar tikli hale döndürmek istedim baya uzun sürdü %100 oldu baya uzun sürdü işleniyor dedi ben iptal ettim bir şey oldu mu diye yeniden başlattım hiçbir sıkıntı olmadı hocam bir zarae olmul mudur? Bir sıkıntı olur mu?
@Lord Raiden bir bilginiz var mı?
@Neuvret hocam cevap verirseniz sevinirim.
@Neurevt

Hocalarım farmware guncellemesi sistem sıfırlamasına yol açar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…