SSD içindeki tüm veriler nasıl silinir?

Selam. SSD'mi satacağım ve içindeki tüm verileri komple silmek istiyorum.

Diski biçimlendirdim, sıfır Windows kurdum. SSD dolana kadar not defterinden dosya kopyala yapıştır yaptım sonra hepsini sildim yine doldurdum sonra yine sildim, en sonunda da yine USB'den boot edip diski biçimlendirdim.

Yeterli midir sizce? Secure erase/Low level format atamam.

Teknik olarak veriyi asla bir NAND yongadan silemezsiniz. Kurtarılmasını imkansıza yakın hale getirmek için BitLocker ve VeraCrypt kullanarak diski şifreleyip tekrar sıfırlayın.

Teknik olarak veriyi asla bir NAND yongadan silemezsiniz. Kurtarılmasını imkansıza yakın hale getirmek için BitLocker ve VeraCrypt kullanarak diski şifreleyip tekrar sıfırlayın.
Win10 pro sistem yok içinde, bitlocker da her takıldığında şifre soran sistem değil mi? Veracrypt ne bilmiyorum, bakmam lazım.

BitLocker verinizin güvenliği için diski şifreleyen bir araçtır. Anahtar sistemin uygun olması halinde TPM tarafından oluşturulur ve depolanır. VeraCrypt eski TrueCrypt'tir. Yazılımsal olarak şifreleme yapar. Algoritma seçimine izin vermektedir ancak AES/SHA512 seçilmelidir. TPM olmadığından dolayı her boot esnasında anahtarı girmeniz gerekir.

Rusya'da vesaire ne BitLocker ne de VeraCrypt yasal. Kırmak imkansıza yakın sağlam anahtar oluşturulur ise.

BitLocker verinizin güvenliği için diski şifreleyen bir araçtır. Anahtar sistemin uygun olması halinde TPM tarafından oluşturulur ve depolanır. VeraCrypt eski TrueCrypt'tir. Yazılımsal olarak şifreleme yapar. Algoritma seçimine izin vermektedir ancak AES/SHA512 seçilmelidir. TPM olmadığından dolayı her boot esnasında anahtarı girmeniz gerekir.

Rusya'da vesaire ne BitLocker ne de VeraCrypt yasal. Kırmak imkansıza yakın sağlam anahtar oluşturulur ise.
Diyelim ki ben şifreledim, sattığım eleman da şifre girmesi mi gerekecek?

Ayrıc NAND şeyler çok üst düzey yazılımlar ile falan açılmaz mı? Normal bir kullanıcının pek yapabileceğini sanmıyorum. Not defterinden boşluk spamlayarak iki kere geçtim üstünden.

Redkey USB olsaydı onu kullanırdım.

Diyelim ki ben şifreledim, sattığım eleman da şifre girmesi mi gerekecek?

Ayrıc NAND şeyler çok üst düzey yazılımlar ile falan açılmaz mı? Normal bir kullanıcının pek yapabileceğini sanmıyorum. Not defterinden boşluk spamlayarak iki kere geçtim üstünden.

Redkey USB olsaydı onu kullanırdım.

Şifreleyip tekrar sıfırlayacaksınız. Kullanıcı, verileri kurtarmayı başarabilirse bu sefer decrypt etmek zorunda kalacak.

İstihbarat elemanı değilseniz bu kadar kasmanıza gerek yok.

Şifreleyip tekrar sıfırlayacaksınız. Kullanıcı, verileri kurtarmayı başarabilirse bu sefer decrypt etmek zorunda kalacak.

İstihbarat elemanı değilseniz bu kadar kasmanıza gerek yok.
Ya gidip 35'li random geçirme yapacağım redkey USB'den. Uzun sürecek. 256GB ve her bir 0 1 diye 35 kere yapacak bunu. 2 round ayarlasam 70 kere geç sil geç sil yapacak.

Heralde iki gün sürer değil mi? Arkadaşta varmış redkey.

@liveforspeed abi niye gülüyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı