SSD ile açılış hızı sorunu

Angel Gun

Hectopat
Öncelikle herkese merhabalar,
Burada yeniyim hata olursa kusura bakmayın. Benim sorunum SSD açılış hızımın 40-30 sn arasında olması.
Sistem özelliklerim;
-8 GB RAM.
-2 GB Radeon M330 ekran kartı.
-AMD A9-9420 işlemci.
-120 GB James Donkey SSD.
-1 TB Seagate HDD.
-Windows 10 2004 sürümü.
-HP BW020NT model.
İşletim sistemim SSD'ye kurulu, aklınıza gelebilecek her türlü ayarı yaptım ama bir türlü 30 saniye altına düşüremedim. Fakat aynı SSD ve aynı ayarları başka bir laptop üzerinden denediğimde 15 sn gibi bir sürede açıldığını gözlemledim. Geriye tek yapmadığım bir şey kaldı o da SATA mode'u AHCI yapmak. Fakat BIOS'umda Advanced ayarları kilitli olduğundan yapamıyorum. Teknik destek ekibi ile görüştüğümde sizin modeliniz için geçmiş BIOS sürümlerinde dahil bu ayarın açık olmadığını söyledi. Yani onlarında elinden bir şey gelmedi. Eğer yapmadığım bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekküler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhabalar,
Burada yeniyim hata olursa kusura bakmayın. Benim sorunum SSD açılış hızımın 40-30 sn arasında olması.
Sistem özelliklerim;
-8 GB RAM.
-2 GB Radeon M330 ekran kartı.
-AMD A9-9420 işlemci.
-120 GB James Donkey SSD.
-1 TB Seagate HDD.
-Windows 10 2004 sürümü.
-HP BW020NT model.
İşletim sistemim SSD'ye kurulu, aklınıza gelebilecek her türlü ayarı yaptım ama bir türlü 30 saniye altına düşüremedim. Fakat aynı SSD ve aynı ayarları başka bir laptop üzerinden denediğimde 15 sn gibi bir sürede açıldığını gözlemledim. Geriye tek yapmadığım bir şey kaldı o da SATA Mode'u AHCI yapmak. Fakat BIOS'umda Advanced ayarları kilitli olduğundan yapamıyorum. Teknik destek ekibi ile görüştüğümde sizin modeliniz için geçmiş BIOS sürümlerinde dahil bu ayarın açık olmadığını söyledi. Yani onlarında elinden bir şey gelmedi. Eğer yapmadığım bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekküler...

Garantisi devam ediyorsa değişim talebinde bulunun malum marka depolama aygıtları oldukça kötü bir marka.

Donanımsal bi sıkıntı olabilir. Sistem kesintileri olayını denetlesene görev yöneticisinden

Sadece donanım olarak algılamayın. Bazen BIOS'da gecikmelere sebep olabiliyor. Benim tüm donanımlarım yeni ve kaliteli iken, 20 saniyenin altında açamıyorum bilgisayarımı.

Garantisi devam ediyorsa değişim talebinde bulunun malum marka depolama aygıtları oldukça kötü bir marka.
Doğru markanın firmware desteği yok ve biraz sıkıntılı marka fakat belirttiğim gibi diğer iki laptopta sıkıntı olmadı. O yüzden ssd ile ilgili olduğunu sanmam.
Donanımsal bi sıkıntı olabilir. Sistem kesintileri olayını denetlesene görev yöneticisinden
Sistem kesintileri en fazla %1,2 lik bir kullanımı var ama genelde daha düşük.
Aklınıza gelen başka bir yol var mı acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı