SSD ile ASUS Prime B350M-A sistem geç açılıyor

Makaleler
4
Yer
Mersin
Forumda denk geldiğim çoğu kişi sisteminin 5-10 saniyede açıldığını söylüyor. Yeni aldığım Samsung 860 EVO SSD'ye UEFI işletim sistemi kurdum, BIOS'tan CSM'yi kapattım, donanım sürücülerini kurdum hepsi bu kadar. Açılış süresi 21.6 saniye. Sizlerinki nasıl bu kadar kısa oluyor acaba?

• Ryzen 5 1500x
  • ASUS Prime B350M-A
  • 2x8GB 2400 Mhz DDR4
  • RX580
  • Samsung 860 EVO
  • Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
232 GB olarak gözükmesi Windows ile disk üreticileri arasındaki boyut anlaşmazlığından kaynaklı yani normal. 1 TB diskte 932 GB gözükür. Sorun disk kaynaklı olarak gözükmüyor. Bende aynı anakartı kullanıyorum. BIOS ayarına girip BOOT kısmında Post delay time diye bir seçenek olacak anakart logosunun ekranda kaç saniye kalacağını belirten bir ayar, onu 0 sec yapar mısın?
232 GB olarak gözükmesi Windows ile disk üreticileri arasındaki boyut anlaşmazlığından kaynaklı yani normal. 1 TB diskte 932 GB gözükür. Sorun disk kaynaklı olarak gözükmüyor. Bende aynı anakartı kullanıyorum. BIOS ayarına girip BOOT kısmında Post delay time diye bir seçenek olacak anakart logosunun ekranda kaç saniye kalacağını belirten bir ayar, onu 0 sec yapar mısın?

Çözüm
Tamam akşam bakayım ona. Bu arada CSM kapatırken Fast Boot seçeneğini de açmak lazımmış ona bakmamıştım. Bundan da olabilir mi?

Anakart logosu (POST ekranı) geçtikten sonra iş diske kalıyor yani anakart logosunda çok bekliyorsa deminki söylediğimi yaparsan neredeyse hiç beklemezsin. Fast Boot kapalıysa aç.
Ona hiç dikkat etmedim de 4-5 saniye bekliyorum sanırım logoda.
@FalconPolat teşekkür ederim 7-9 saniyeye düştü açılış 👍

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı