SSD ile ASUS Prime B350M-A sistem geç açılıyor

Makaleler
4
Yer
Mersin
Forumda denk geldiğim çoğu kişi sisteminin 5-10 saniyede açıldığını söylüyor. Yeni aldığım Samsung 860 EVO SSD'ye UEFI işletim sistemi kurdum, BIOS'tan CSM'yi kapattım, donanım sürücülerini kurdum hepsi bu kadar. Açılış süresi 21.6 saniye. Sizlerinki nasıl bu kadar kısa oluyor acaba?

• Ryzen 5 1500x
  • ASUS Prime B350M-A
  • 2x8GB 2400 Mhz DDR4
  • RX580
  • Samsung 860 EVO
  • Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
232 GB olarak gözükmesi Windows ile disk üreticileri arasındaki boyut anlaşmazlığından kaynaklı yani normal. 1 TB diskte 932 GB gözükür. Sorun disk kaynaklı olarak gözükmüyor. Bende aynı anakartı kullanıyorum. BIOS ayarına girip BOOT kısmında Post delay time diye bir seçenek olacak anakart logosunun ekranda kaç saniye kalacağını belirten bir ayar, onu 0 sec yapar mısın?
HDD varsa önceliğe SSD ''yi al BIOS'tan. Bunu da yaptıktan sonra otur bir düşün bu gerçekten büyük bir problem mi Diye.. iyi günler dostum.

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Anormal bir açılış süresi değil gibi geldi bana. 850 EVO sahibi arkadaşımın bilgisayarı da o sürelerde açılıyordu.

Ben mi yanlış biliyorum acaba? Anormal bir açılış süresi değil gibi geldi bana. 850 EVO sahibi arkadaşımın bilgisayarı da o sürelerde açılıyordu.
Evet süre normal. Benim öğrenmek istediğim de o 5-10 saniyede açılıyor diyenlerden farklı ne yapmış olduğum. Yani format tamamlanmış, ilk açılma 20+ saniyede oluyor. Bu arkadaşlar nasıl 5-10 saniyede masaüstündeyim diyebiliyorlar?

Windows 98'in açılmasını dakikalarca beklemiş ya da HDD senelerce kullanmış insanların fark edemeyeceği şeyler bunlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı