Çözüldü SSD ile disk kullanımı %100 oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

husokayar

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
crucial bx500 500GB
Öncelikle herkese selam. 1 ay önce Crucial BX500 500GB SSD aldım ve montajını yaptım.
2 haftalık kullanım sonunda disk kullanımım bilgisayar açıldıktan sonra 2-3 dakika boyunca 100 olarak seyrediyordu ve Chrome vb uygulamalara girdiğim an 100'den hiç inmiyordu.
Şaşırtıcı bir şekilde Valorant vs oyunlara giriyorum disk kullanımım birkaç dakika sonra normal seyrediyor sonrasında yine aynısı oluyor ancak sorun hiçbir zaman düzelmedi.
Defalarca format onlarca yöntem denedim ancak bir sonuç alamadım ve garantiye gönderdi, m bugün sabah SSD geldi ve aynı sorunları tekrar yaşıyorum.
Arıza kabul formunda hiçbir sorun olmadığı ve yapılan testler sonucu arıza yoktur yazıyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kendi uygulamasını yükledim tarattım sağlık ve performans hepsi çok iyi görünüyor.

Çözüm
buyrun

Hocam sadece Chrome valorant discord steam var
Diskin garantisi varsa, tekrar garantiye göndermeni tavsiye ederim. 673 saat çalışmış SSD'nin ömrü %84 kalamaz. O diskte bir sorun var.

Bende de 240 GB olan modeli var. CT240BX500SSD1.
5402 saat çalışmış ve ömrü %90.
Crucial Storage Executive programından, diskin SMART verilerini gönder bakayım.

Hangi program(lar) diski %100 kullanıyor? Görev Yöneticisi'nden bakabilir misiniz?
Aynı SSD bende var fakat öyle bir sorun yaşamadım sizin büyük ihtimal kurduğunuz programlardan kaynaklı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    146,9 KB · Görüntüleme: 50
buyrun

Hocam sadece Chrome valorant discord steam var
Diskin garantisi varsa, tekrar garantiye göndermeni tavsiye ederim. 673 saat çalışmış SSD'nin ömrü %84 kalamaz. O diskte bir sorun var.

Bende de 240 GB olan modeli var. CT240BX500SSD1.
5402 saat çalışmış ve ömrü %90.

Dosya Ekleri

• 1684181143357.png
    94,2 KB · Görüntüleme: 52
Çözüm
Buyurun.

Hocam sadece Chrome Valorant Discord Steam var.

BX500 SSD'sinin en güncel Firmware sürümü: m6cr056
İken sizin kurulu olan sürüm: m6cr061
Sürücüleri anlaşılan Driver Booster ile kurmuşunuz ve Görev Yöneticisi size yanlış bilgi veriyor. Bir Firmware güncellemesi yapmayı deneyin Crucial uygulaması üzerinden.

Driver Booster ile SSD'nin firmware'ı ne alaka? En güncel 056 nasıl olabiliyor ayrıca 061 varken?

Hocam yanlış bilgi vermediğini söyleyebilirim çünkü bilgisayar neredeyse kilitlenme noktasına geliyor ve çok yavaşlıyor.

Güncelleme gözükmüyor.

Teşekkürler yarın garantiye tekrar göndereceğim sağ olun.

Dosya Ekleri

• 2.png
    146,5 KB · Görüntüleme: 49
Hocam yanlış bilgi vermediğini söyleyebilirim çünkü bilgisayar neredeyse kilitlenme noktasına geliyor ve çok yavaşlıyor.

Firmware sürümü yanlış bir kere. SSD'nin düzgün çalışmamasına sebep oluyor. Bir güncelleştirmeleri denetleyin Crucial'in programından.
Ayrıca o Driver Booster programını da bilgisayardan kaldırmanızı tavsiye ederim. Genelde yanlış sürücüleri kuruyor.

Hocam güncelleme sayfasında yeni bir güncelleme yok.

Sisteme yeni bir Samsung SSD alıp taktım ve sorunsuz çalışıyor. Sorun Crucial marka SSD'de tekrar garantiye yollayıp değişim istedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…