Çözüldü SSD disk kullanımı %100 oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oyun_Sever_Birey

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim yaşadığım sorun çok garip. Bu konu ile ilgili birçok form inceledim lakin hiçbir sonuç alamadım. Herkes ssd/m2 SSD kullanıyorsanız böyle sorun yaşamazsınız diyor ama SSD kullanmama rağmen PC yeni açılmasına rağmen disk kullanımı "%80-90" arası geziyor. Aktif olarak kullanmaya başladığımda ise disk %90 altına inmiyor. HDD kullananlarda olur diyorlar bu sorun ama bende de oluyor. Hiç kullanmasam bile disk %90. bu yüzden sürekli oyunlarda takılma yaşıyorum diye düşünüyorum. Yani her türlü şeyi denedim. Gereksiz uygulamaları vesaire durdurdum ama ne oluyor anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Herkesin dediği gibi format ya da SSD arızalı muhtemelen, bir de SSD'nin doluluk oranı nedir? Hafıza aşırı dolu olduğu durumlarda yavaşlama ve senin yaşadığın gibi şeyler olabiliyor.

SSD 512 GB ve 60 GB boş yer var. Zaten bu sorunu dediğim gibi bayağıdır yaşadığım için alan ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar disk sorununu çözdüm. İlk öncelikle virüs taraması yaptım virüs çıkmadı. Bir arkadaşım video gönderdi onu denedim oldu. "Windows System" hep diski tüketiyordu. Ama çözüldü. CMD açıp "DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth" yazıp enter dedim. Birkaç yazdı çıktı. Dosyaların bozuk olup olmadığını anlamadım lakin videonun devamına "SFC /scannow" yazıp tekrar enter dedim ve boş ekranda bile %80 olan disk uygulama kullanırken bile %80 olmuyor. Ve açılışta %0 disk gösteriyor.
Bu yüzde 35 kullanan Windows işlemi bitmiyor mu hiç? Valorant'ı kapatın bekleyin bakalım biraz. Kendi haline bırakın sistemi. Güncelleme yapıyor olma olasılığı da var. Görüntüden tam anlaşılmıyor ama eğer yarım saat kadar beklerseniz ve düzelme olmazsa, arkadaşların önerdiği gibi antivirüs kurup tarama yaptırın. Düzelme olmazsa HD Tune ile taratıp sonucu buraya görüntü olarak atın. Format atmak son çareniz olsun.

Aslında bugün için geçerli bir şey değil. Yaklaşık 3 aydır falan böyle kullanıyorum. PC ne yaparsa yapsın kendine gelmiyor. Dosya yavaş açmalar, oyunda sürekli takılmalar vs. Yaşım küçük ve param olmadığı için tamircilerinde ne yapacağını bilemiyorum. Ama şu antivirüs deneyeyim sonuçları paylaşacağım.

Son düzenleme:
Herkesin dediği gibi format ya da SSD arızalı muhtemelen, bir de SSD'nin doluluk oranı nedir? Hafıza aşırı dolu olduğu durumlarda yavaşlama ve senin yaşadığın gibi şeyler olabiliyor.

SSD 512 GB ve 60 GB boş yer var. Zaten bu sorunu dediğim gibi bayağıdır yaşadığım için alan ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar disk sorununu çözdüm. İlk öncelikle virüs taraması yaptım virüs çıkmadı. Bir arkadaşım video gönderdi onu denedim oldu. "Windows System" hep diski tüketiyordu. Ama çözüldü. CMD açıp "DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth" yazıp enter dedim. Birkaç yazdı çıktı. Dosyaların bozuk olup olmadığını anlamadım lakin videonun devamına "SFC /scannow" yazıp tekrar enter dedim ve boş ekranda bile %80 olan disk uygulama kullanırken bile %80 olmuyor. Ve açılışta %0 disk gösteriyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı