SSD Klonlama Sonrası Boot Sorunu

Ball So Hard

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Lenovo IdeaPad 3 İşlemci: Intel Core i5-10210U Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX130 Sistem: Windows 11 Home 22H2
Meslek
Freelancer
Merhaba, Casper 10 programı ile SSD klonlama yaptım. Yani bilgisayarda HDD takılı, CD-ROM'da SSD.
C ve D sürücüleri güya E ve F olarak kopyalanmış fakat içerisinde Windows dosyası falan yok. Yani C ve D klonlama sanki E ve F disklerine eksik yapılmış gibi. Resim ile daha iyi anlaşılır sanırım.

Disk Yönetimi

Son olarak taktığım SSD'yi nasıl birincil sürücü olarak atayacağım? Boot menüsü aşağıda. Biri gerçekten yardım edebilir mi? Son çare siz olabilirsiniz sevgili @Recep Baltaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • C diskindeki toplam dolu alan: 42 GB
  • E diskindeki toplam dolu alan: 25.6 GB
SSD'n? 120 GB. Yeterli.

Klonlama sonrası:
  • D diskindeki toplam dolu alan: 30.3 GB (Eski C)
  • F diskindeki toplam dolu alan: 26.40 GB (Eski E)
Yazılım sektör sektör kopyalama yapmamış sanırım. Hiberfil dosyasını almamış olabilir. Şu aşamada bir sorun yok gibi.

Boot Device Priority altından boot SSD'yi seçip, ayarları kaydedip boot edebilmen gerek.

Bir de Windows yok diyorsun ama ekran görüntülerinden olmadığına dair bir ibare göremiyorum.

C ve D derken? Önce oradaki hatayı bir düzeltelim. Senin bir diskinde C ve E var. Bunlar da sanırım D ve F olarak klonlanmış.
C ve D klonlanmış olamaz.
C ve E diskleri D ve F olarak klonlanmış olması lazım.
Evet C ve E diskleri klonlanmış. Yanlış yazmışım 24 saatten fazla uyumadım yapacağım diye kusura bakmayın. O zaman diskler düzgün klonlandı fakat sizin söylediğiniz şekilde Boot SSD kısmını bulamıyorum. Dediğiniz menüde sadece ''Windows Boot Manager'' yazıyor sanırım doğrulamak için tekrardan bakıyorum hemen.

Hatırlarsan sana bugün Boot klonlama işinde sorun çıkabilir tavsiyem temiz kurulum demiştim. Çoğu kişi buna bende dahil olmak üzere Boot edememe, sistem dosyalarında eksik gibi sorunlarla karşılaştık. Temiz kurulum her zaman en mantıklı yoldur. Bazıları sorunsuz klonlama yapabilirken bazıları da böyle sorunlarla karşılaşabiliyor. Umarim sorunun çözülür.

Disklerin düzgün klonlandı gibi duruyor.
Ama boot etmenden bir şey söylememiz doğru olmaz.

Bence de en mantıklısı temiz kurulum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…