SSD Klonlama Sonrası Boot Sorunu

Disklerin düzgün klonlandı gibi duruyor.
Ama boot etmenden bir şey söylememiz doğru olmaz.
UEFI sistemde zaten Windows Boot Manager olacak. Bunu bu videoda anlattık:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada ne yapmalıyım acaba? Videoyu ve diğer videolarınızı defalarca izledim.
IMG_20200119_010647.jpg

BBS Options kısmı olması lazım. Oradan önce yanında SSD olan Windows Boot Manager öğesini ilk sıraya alacaksın.

Ayrıca sana bir bilgi daha: her bilgisayar optik sürücü yuvasına takılan SSD'den boot etmeeybilir. Emin olmak istyorsan sabit diskini söküp dene.

Son düzenleme:
BBS Options kısmı olması lazım. Oradan önce yanında SSD olan Wİndows Boot Manager öğesini ilk sıraya alacaksın.

Ayrıca sana bir bilgi daha: her bilgisayar optik sürücü yuvasına takılan SSD'den boot etmeeybilir. Emin olmak istyorsan sabit diskini söküp dene.
Secure Boot Control veya Os Mode Selection yazan yerler ile hiç alakası yok sanırım yani desteklemiyor anlamı çıkıyor buradan.
İstersen normal slota SSD'yi tak bi de öyle dene.
Bilgisayarın SSD için özel bir bölmesi yok. Kasayı biraz kurcalamak gerekiyor bu yüzden korkuyorum.

Eğer Casper hatalı kopyalamış ise -ki ben bir hata göremedim- Macrium Reflect de deneyebilirsin. Ama bence senin sorun optik sürücü yuvasından boot gibi.
Ben kolları sıvayıp, bilgisayar kasasını sökmeye başladım. En kötü yarın bilgisayar tamiri yapan biri geri toplar. En azından uykusuz kaldığıma değsin. Yardımlarınız için teşekkürler.

Teşekkür ederim. Sorun çözüldü ve bir cesaretle kasayı toptan sökerek SSD'yi taktım. Yalnız CD-ROM kısmında SSD varken mesela BİOS görmüyordu. Şimdi CD-ROM kısmına HDD takınca bu sefer BİOS Boot menüsünde görebildim. İlginç geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı