SSD Klonlama sonrası SSD'den Windows başlatılmıyor

Sylvestre

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2015
Mesajlar
718
Çözümler
1
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sadece Windows kurmak için kullandığım Adata SSD, ömrünü doldurduğu için elimdeki diğer SSD' ye klonladım. Klonladıktan sonra BIOS' tan seçenekleri değiştirdiğim halde Windows' u klonladığım SSD' den başlatamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilginiz var mı?
 

Dosya Ekleri

  • BBS Priorities 1.jpg
    BBS Priorities 1.jpg
    237,2 KB · Görüntüleme: 63
  • Boot Option 1.jpg
    Boot Option 1.jpg
    320,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Disk yönetimi ss.PNG
    Disk yönetimi ss.PNG
    24,8 KB · Görüntüleme: 64
Sadece Windows kurmak için kullandığım Adata SSD, ömrünü doldurduğu için elimdeki diğer SSD'ye klonladım. Klonladıktan sonra BIOS'tan seçenekleri değiştirdiğim halde Windows'u klonladığım SSD'den başlatamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilginiz var mı?

Intel sistemden AMD'ye veya AMD sistemden Intel'e geçtiyseniz format lazım.
 
Eski SSD nizin durumu çok kötü ise klonlama tam olarak sorunsuz gerçekleşmemiş olabilir. Ayrıca diğer SSD'de EFI bölümü var idi ise yeni SSD'de EFI bölümünün olması lazım UEFI sistem ise yani EFI bölümü olmadan başlamayabilir. Bunun için USB ile PC'yi başlatıp Shift ve F10 tuşlarına beraber basın CMD komut isteminde bootrec /fixmbr yazın bir de bootrec /rebuildbcd yazıp Windows bulursa bu komutla y ile evet anlamında gösterin.
 
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

  • ADATA SSD Durumu.PNG
    ADATA SSD Durumu.PNG
    57,1 KB · Görüntüleme: 61
Ayrıca diğer SSD'de EFI bölümü var idi ise yeni SSD'de EFI bölümünün olması lazım UEFI sistem ise yani EFI bölümü olmadan başlamayabilir. Bunun için USB ile PC'yi başlatıp Shift ve F10 tuşlarına beraber basın CMD komut isteminde bootrec /fixmbr yazın bir de bootrec /rebuildbcd yazıp Windows bulursa bu komutla y ile evet anlamında gösterin.
 
Sadece SSD kalsın bilgisayarda diğerlerini çıkart. Açılıyor mu? Ve bilgisayara girerken F8 spamla orada nereden başlatacağını sorar. Yeni SSD'yi seç.
O şekilde yaptığımda şöyle bir ekranla karşılaşıyorum:
 

Dosya Ekleri

  • SSD söküp reboot atıldığındaki hata.jpg
    SSD söküp reboot atıldığındaki hata.jpg
    281,5 KB · Görüntüleme: 63
Klonlama işlemi risklidir. Forum bu tip konularla dolu. Keşke yapmasaydınız. Sadece sistem için kullanacaksanız yeni SSD'yi temiz kurulumla komple temizleyip Windows 10 yükleyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı