SSD mi, Yoksa Donanımı Artırma mı?

Merhaba,

SSD bilesnini sisteminize eklerseniz windows'un acilma suresinde, oyunlarin acilma suresinde, oyunlari acarken icerigin yuklenme suresinde bariz hiz farklari gorursunuz.

Suanda ust segment oyunlar icin ozelliklede yukleme ekranlari sistemde gereksiz beklemelere sebep oluyor. Guncel donanima sahip bir sistemde bu beklemelerin sebebi genellikle hdd oluyor. Cunku kullanimda dikkat ederseniz oyunlar acilirken hdd kullaniminin yogun oldugunu hdd led'inden anlayabilirsiniz. O nedenle guncel sistem kullanan veya guncel donanima sahip bir sistem toplayacak olan kullanicilar windows sistemini ve oyunlari bir ssd uzerinde calistirmasi kullanim akiciligi tarafindan oldukca fark edecektir. Lakin oyunlarda alacaginiz fps degerlerinin artmasini beklemeyin. Ssd sadece oyunu daha cabuk acilmasini ve bolum gecislerindeki yuklemelerin daha hizli olmasini saglayacaktir.

* Bu sistem uzerinde ram'i yeterli buluyorum. 8 gb ram ve hizi en az 2400 MHz ise suan icin degistirmenize gerek yok bence.

* Islemci 1050 ekran kartli bir sistem icin dusuk kalmis gibi. Cunku 1050'li bir sistemde uzun vadeli bir kullanim icin ben en az 7. Nesil i5 bir cpu tavsiye ediyorum. Ama suan icim sorun teskil etmiyor.

* Ekran karti guncel oyunlarda sorunsuz bir kullanim imkani sunan bir model. Tabi bu guncel olmasi sebebi ile simdilik boyle. Ileri tarihlerde guncelleme tabiki isteyecektir.

Sisteminizde suan en buyuk eksik ssd. Ileriki tarihlerde ise fps artislari icin ekran karti ve islemciye yatirim yapabilirsiniz.
 
@ZamanTaciri Anakartın yonga seti sağlam değil, ileride illaki değişmesi lazım, hazır imkan varken hemen değiştirsin diye düşünüyorsunuz sonuna kadar anlıyorum fakat bana göre yanlış düşünüyorsunuz.

Belki 3 5 yıl yeni işlemi alınmayacak, belki konu sahibi 5 yıl aynı sistemi kullanıp sonrasında sıfırdan sistem düzmeyi düşünüyor?

İlk önce bu soruları sorup gelen cevaba göre hareket ederseniz herkes için daha iyi olacaktır.

Şuanki sistemin tahminen 3 4 yıl kullanılacağını düşünürsek bu arkadaş 4 yıl sonrasını güvence altına almak için HDD ile sürünecek. Şimdilik hiç gerek olmadığı halde gidip daha iyi bir yonga seti alacak ve oyunlarda sadece 5 FPS bile daha iyi sonuçlar alamayacak.

Sizce bu ne kadar mantıklı?

Ben olsam bi işlemci için 4 yıl boyunca HDD'ye mahkum olacağıma 4 yıl boyunca SSD kullanır keyfimi yaşarım. Zaten 4 yıl sonraki işlemcinin yanında şimdiki anakart bir tarihi eser olacakken nedir bu anakart aldırma merakı?

Yoksa chipset üreten bir firmada komisyon usulü mü çalışıyorsunuz? :) :)
 
120 gb bir SSD gayet yeterli. Içinde Windows ve sadece bir kaç önemli uygulama bulunması yeterli. Anakart değişimine gerek yok fakat ram az geliyorsa uygun model ile upgrade yapmanızı öneririm.
 
Sisteminiz gayet güzel.

FPS için RAM, açılış ve yükleme ekranlarında beklememek için SSD.

FPS için RAM derken sadece RAM'in yetemediği oyunlarda fark görebilirsiniz.

Örnek olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı