SSD nasıl tercih edilmeli?

KIDsErBIA

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 GB RAM, 480 GB SSD,
Intel Core i3 5005 - 2.00 GHz,
Intel HD Graphics 5500 - VRAM: 128 MB,
32 bit 60 Hz ekran
SSD alacağım. İş yerinde bir abi her SSD her laptopa uygun dedi doğru mu? Değilse bana nasıl uygun SSD'i bulabilirim? Söyler misiniz?

SSD alacağım. İş yerinde bir abi her SSD her laptopa uygun dedi doğru mu? Değilse bana nasıl uygun SSD'i bulabilirim? Söyler misiniz?

SSD hard diske göre 5 kat daha hızlıdır bozulması genelde zordur hard disk sadece depolama olarak kullanılmalı sistem konusunda pek öneremem.

Her SSD her laptopa uygun değildir 3 adet SSD türü vardır SATA SSD M.2 SSD NVMe SSD anakart ne tür SSD destekliyor bunu bilmek lazım ama genelde SATA SSD HDD kullanan neredeyse tüm sistemler ile uyumludur.

Uygun SSD arıyorsanız 2.5 inç SATA SSD bakacaksanız. En uygun SSD'ler bunlar okuma yazma hızları M.2 ve M.2 nwmw SSD'lere göre çok düşüktür 500-600 MB arasında olur okuma ve yazma hızları.

Kaç GB olması lazım size öneri yapayım bütçe vs belirtin hocam.

Son düzenleme:
Her SSD her laptopa uygun değildir 3 adet SSD türü vardır SATA SSD M.2 SSD NVMe SSD anakart ne tür SSD destekliyor bunu bilmek lazım ama genelde SATA SSD HDD kullanan neredeyse tüm sistemler ile uyumludur.

Uygun SSD arıyorsanız 2.5 inç SATA SSD bakacaksanız. En uygun SSD'ler bunlar okuma yazma hızları M.2 ve M.2 nwmw SSD'lere göre çok düşüktür 500-600 MB arasında olur okuma ve yazma hızları.

Kaç GB olması lazım size öneri yapayım bütçe vs belirtin hocam.

Staj paramı yeni çektim param var bildiğim çok pahalı değil 600 liraya kadar verebilirim hocam bilgisayar modelime nereden bakabilecegimi söylersen sana daha net bir bilgi verebilirim bir de hocam arkadaş demiş windows kurmanı
Laptopta M.2 M key yuva varsa NVMe SSD'de takiliir ek olarak 2.5'' yuvasi varsa SATA SSD'de takilabilir ama bu modelden modele degisir.

Laptop modeli nedir?
SSD hard diske göre 5 kat daha hızlıdır bozulması genelde zordur hard disk sadece depolama olarak kullanılmalı sistem konusunda pek öneremem.

önermem SSD'yi HDD'yi çıkarmadan taksam windowsda HDD'de kalsa PC yavaş mi olur ne dersin bana yardım et gözünü seveyim.

Staj paramı yeni çektim param var bildiğim çok pahalı değil 600 liraya kadar verebilirim hocam bilgisayar modelime nereden bakabilecegimi söylersen sana daha net bir bilgi verebilirim bir de hocam arkadaş demiş Windows kurmanı.

Önermem SSD'yi HDD'yi çıkarmadan taksam windowsda HDD'de kalsa PC yavaş mi olur ne dersin bana yardım et gözünü seveyim.

Kaç GB lazım GB önemli mi?

Staj paramı yeni çektim param var bildiğim çok pahalı değil 600 liraya kadar verebilirim hocam bilgisayar modelime nereden bakabilecegimi söylersen sana daha net bir bilgi verebilirim bir de hocam arkadaş demiş Windows kurmanı.

Önermem SSD'yi HDD'yi çıkarmadan taksam windowsda HDD'de kalsa PC yavaş mi olur ne dersin bana yardım et gözünü seveyim.

HDD'yi çıkarıp SSD'yi takıp içine yeni Windows kurman gerek yoksa yine yavaş çalışır Windows HDD olursa.

SSD'ye sistemi kurmanı öneririm HDD'yi oyun deposu olarak kullanırsın.

Kaç GB lazım GB önemli mi?

HDD'yi çıkarıp SSD'yi takıp içine yeni Windows kurman gerek yoksa yine yavaş çalışır Windows HDD olursa.

Bence 500 GB bana yeter.

SSD'ye sistemi kurmanı öneririm HDD'yi oyun deposu olarak kullanırsın.

Oyunları HDD'ye kurarsam FPS düşük olmaz mı şu anda Valorant'ta vs 120FPS'yi görürken 1-2 FPS gözüküyor demek istediğim sol üstte 120'yi 130u görüyorum ama ekran an an gözüküyor donmaktan.

@KIDsErBIA laptopun alt kapaginda et
@KIDsErBIA Laptopun alt kapaginda etiket varsa oraya bak onun haricinde DxDiag ile de ogrenebilirsin.
LAPTOP-GBPLV7U1 yazıyor hocam

Anakartının modelini yazabilir misin?

Hocam tam nereden bakılıyor anlamadım ama buradan bir yerden diye biliyorum.

Bence 500 GB bana yeter.

Oyunları HDD'ye kurarsam FPS düşük olmaz mı şu anda Valorant'ta vs 120FPS'yi görürken 1-2 FPS gözüküyor demek istediğim sol üstte 120'yi 130u görüyorum ama ekran an an gözüküyor donmaktan.

Hocam tam nereden bakılıyor anlamadım ama buradan bir yerden diye biliyorum.
fotoğraf atmıştım ama bende gözükmüyor sizde de gözükmüyor mu

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı