SSD ne işe yarar?

• Konuyu başlatan pusat57
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 5.944
P

pusat57

Ziyaretçi
Arkadaşlar aslında SSD hız sağlıyor bunu biliyorum ama ben hiç kullanmadım ve merak ettiğim şey de, SSD'lerdeki GB ne işe yarıyor? Örneğin 120 GB bir SSD var ben

bunu HHD gibi kullanabilir miyim? :)

SSD'ler de zaten HDD'ler gibi bir depolama birimi. Öyle RAM gibi takıp kalan bir şey değil. Tıpkı HDD gibi depo yapacaksın içine. İşletim sistemi, program kuracaksın vs. Aslında hız sağlıyor da denmez. Yani hız sağlıyor fakat tam anlamıyla öyle değil. SSD'leri HDD'nin hızlı ve çalışma prensibi flash bellek gibi olan, yani HDD'ler gibi disklerin dönüp okuma yazma kafası ile veri aktarılan değil de flash belleğin içi gibi görünüşü olan depolama birimi olarak düşün.

Bknz:

SSD'ler yüksek kopyalama ve yazma hızlarına sahip olan depolama birimleridir. HDD'lere göre çok çok çok kısa tepkime süreleri sebebiyle bir işlemi HDD'den kat kat hızlı yapar. Flash belleğe benzer bir sistemle çalıştığından içinde HDD'ler gibi hareketli parça bulundurmaz, bu sebeple de ses ve sıcaklık sorunu da yaşanmamaktadır ve HDD'lere göre daha az enerji tüketmektedirler.

Bu yazımı okuduktan sonra SSD nedir anlayacaksındır. Tavsiyem ise işletim sistemi ve programları SSD'ye, oyunlar ve diğer dosyaları da HDD'de saklaman yönünde. En az 120 GB bir SSD tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi daha iyi anladım :) sağolun...

Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. Hem SSD ve HDD'nin iç görüntüsünü görmüş olur hem de videodaki anlatıcının verdiği bilgileri edinmiş olursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da HDD hakkında daha detaylı bilgi veren bir video.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı