SSD ömrü nasıl korunur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
CCleaner hiç bir sorun oluşturmaz "Boş alanı temizle" ve "Disk birleştirme" hariç. Birde Windows 8 kullanıyorsan zaten otomatik olarak TRIM aktif oluyor. Eğer 7 ve önceki nesilleri kullanıyorsan TRIM desteğini açmalısın. XP ve sonrası TRIM'i ellenmeden desteklemiyor.

CCleaner hiç bir sorun oluşturmaz "Boş alanı temizle" ve "Disk birleştirme" hariç. Birde Windows 8 kullanıyorsan zaten otomatik olarak TRIM aktif oluyor. Eğer 7 ve önceki nesilleri kullanıyorsan TRIM desteğini açmalısın. XP ve sonrası TRIM'i ellenmeden desteklemiyor.

7'de trim varsayılan olarak aktif.

TRIM diski SSD olarak tanıtmadığın sürece çalışmaz 7'de. 8 diskleri kurulum sırasında otomatik olarak tanıyor.

7'de diski SSD veya mekanik disk diye tanıtma gibi bir olay yok ki. Ben 7 kullanırken birkaç kez ayar değiştirmeden kontrol ettim aktifti ona dayanarak söylüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'lerin ömrü konusunda endişelenmene gerek yok. Zaten uzun ömürlüler. Arkadaşların uyarılarına dikkat et, bilgisayarını eskitir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bahsettiğimiz ayarları yapmazsa SSD ilk yılını bile dolduramadan çöpe çıkar.

Ek olarak konu tarihine dikkat edelim cevaplarken. Cevap verilmiş konuyu hortlatmanın hiç ama hiç gereği yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı