SSD Olmadan %100 Disk Kullanımını Azaltmak

Superfetch yani Hızlı Getir servisini kapatın ilk önce, yeniden başlatın. Sorun hala devam ediyorsa Defender, Update servislerini kapatmanızı öneririm.
Hızlı Getir servisi kapalı. Hizmetler kısmından Defender ve Update ile ilgili hangilerini kapatacağım?
WD gibi bir markada böyle bir sorun olması normal değil. Servise gönderin. Bir de ikinci el bakarsanız 120 GB olan SSD'leri 100-200 lira arası bir fiyata alabilirsiniz, bütçeye de çok sorun olmaz.
Servise gönderemem, garantisi yok. Temiz bulabilirsem, o fiyatlarda varsa alabilirim.

Bunun hakkında Tutorial bulabilirsiniz, google ile aratın bulursunuz. (Windows Update ve Windows Defender servislerin tam isimleri)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu çözüm ile bir miktar çözmüştüm. En son çözüm SSD gerçekten...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu çözüm ile bir miktar çözmüştüm. En son çözüm SSD gerçekten...

Bunu da denedim. Şuanlık bir sorun yok. SSD alana kadar böyle devam edeceğiz artık. Teşekkürler.

İnan ki bu %100 disk kullanım sorunu yüzünden W10 yüklemekten korkuyordum. Aldığım ikinci el laptopun W7 sürücüleri olmadığından istemeden de olsa kurdum ve şunu söyleyeyim 5400 RPM diskle bu sorunu yaşamıyorum.
Yaptıklarımı söyleyeyim:

O&O Shutup 10 indirip önerilen ayarlara (Telemetry kapama vs.) ek olarak Windows Defenderı devre dışı bıraktım (zaten ESET yüklü). Başlangıçtan gereksiz programları devre dışı bıraktım. Sistemi yüksek performans moduna aldım. Windows güncellemesini Wifi'den bağlandığım için tarifeli moda aldım ve güncelleme indirmiyor (Wifi yoksa servislerden kapatın). Redstone 2 (15603, Creators Update) yüklü. En önemli sıkıntıyı güncellemeler yaşatıyor diye okumuştum. Her güncelleme yapıldığında Windows diski baştan aşağı tekrar indexliyormuş. Windows Searche filan hiç ellemedim sistem çok hızlı açılıp kapanıyor 5400 RPM olmasına rağmen. Günlük kullanımda da çok seri. Yalnızca yukarıdaki dediklerimi yaptım. Umarım sende çözersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı