SSD olmasına rağmen Windows 7 kullanmaya devam etsem bilgisayar için iyi olur mu?

Windows 10'a geç bence. 7'nin desteği biteli çok oldu. 4 GB ram ile zamanında Windows 10 kullandım. Oyun oynarken veya İnternette gezinirken hiçbir sıkıntı çıkartmadı bana.

Windows 10'a geç bence. 7'nin desteği biteli çok oldu. 4 GB RAM ile zamanında Windows 10 kullandım. Oyun oynarken veya İnternette gezinirken hiçbir sıkıntı çıkartmadı bana.

Windows 10 elbet de artık günümüzde kullanılabilir bir işletim sistemi Ben SSD taktırdığım da Kullanmayı düşündüğüm bir İşletim Sistemi Windows 10 ancak asla HDD Eski disk varken kullanmam acayip kasıyor. Fakat bugün YouTube'da bazı videolar izledim. Windows 7'nin SSD ile harika performansı olacağını söylediler Sadece Güvenlik konusunda sıkıntı olur diyorlar da yani işletim sistemlerini zaten çoğumuz sahte kullanıyoruz.

Windows 7 desteği kesildiğinden bazı programlar yavaş yavaş sorunlar çıkarmaya başladığında Windows 10'a geçmiştim RAM'inin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Hangi programlar mesela, genellikle zararlı yazılım ve virüsler için korumasız kalıyorsun da oda çok fark etmiyor ben ilk bilgisayarımı 2014 de aldım 2020 yılına kadar sorunsuz Windows 7 kullandım.

Windows 10 elbet de artık günümüzde kullanılabilir bir işletim sistemi Ben SSD taktırdığım da Kullanmayı düşündüğüm bir İşletim Sistemi Windows 10 ancak asla HDD Eski disk varken kullanmam acayip kasıyor. Fakat bugün YouTube'da bazı videolar izledim. Windows 7'nin SSD ile harika performansı olacağını söylediler Sadece Güvenlik konusunda sıkıntı olur diyorlar da yani işletim sistemlerini zaten çoğumuz sahte kullanıyoruz.

Hangi programlar mesela, genellikle zararlı yazılım ve virüsler için korumasız kalıyorsun da oda çok fark etmiyor ben ilk bilgisayarımı 2014 de aldım 2020 yılına kadar sorunsuz Windows 7 kullandım.

Örneğin; sanal makineye dün Windows 7 kurmuştum. Kaspersky ve ESET antivirüs yükledim ''Windows 7'de kullanılamaz desteği bitmiştir'' diyordu.

Windows 7 desteği kesildiği için programlarda desteklenmeme sıkıntısı çıkabilir. Günlük kullanım için Windows 7 tabii ki halen yüklenebilir. Ama amaç günlük kullanım + oyun vs. içinse Windows 8.1'de kalmanız veya Windows 10'u yüklemeniz iyi olacaktır.

Ben bilgisayar da oyun oynayan biri değilim. En fazla PES 2016 oynarım. PC oyun hobim yok oyun oynayacak yaşı geçtik ben genel de mevcut programları kullanırım internet de gezinirim ofis programlarını sık kullanırım, internet tarayıcıları ve güncelleme yapan programlar önemlidir benim için Windows 10 asla yadırgamıyorum. Elbet de yenilik her zaman önemli ancak SSD taktıktan sonra Windows 10 kullanmak da da sorun olmaz ancak Windows 7 kullanmak daha hızlı olur diye düşünüyorum. Tabii genişletilmiş destek ve virüs ve zararlı yazılım koruması hariç :)

HP Pavilion Ultrabook 15-B029st bilgisayarımın sistem gereksinimleri biraz eski tabii ki artık HDD yerine SSD takacağım 4 GB RAM var. Yakında SSD takacağım ancak Windows 7 işletim sistemini kullanmaya devam etmek istiyorum. Normalde Windows 7 artık genişletilmiş destek ve tüm desteklerden ziyade zararlı virüs yazılımlarına karşı korumasız fakat bilgisayarımın performans ve hız bakımından SSD ile daha da hızlı olacağını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1548851
Bence W7 en güzel OS hazır kullanıyorken bırakma

Örneğin; sanal makineye dün Windows 7 kurmuştum. Kaspersky ve ESET antivirüs yükledim ''Windows 7'de kullanılamaz desteği bitmiştir'' diyordu.
Bende öyle olmadı dostum. Laptopumda kullanıyorum.

Ayrıca ESU patch var.

Bence W7 en güzel OS hazır kullanıyorken bırakma.

2010 yılından beri Windows 7 kullanmaya alıştım tabii ki Windows 10 da kullanmak yeniliklere açık olmak lazım da yani uzun yıllardır antivirüs programı kullanmadan bilgisayar kullanan biriyim güncellemeleri kullanmamıştım bile Windows 7 çok sorun olacağını sanmam.

Bence W7 en güzel OS hazır kullanıyorken bırakma

Ayrıca ESU patch var.

Hocam ESU Patch zaten yaptım. 180'e kadar güncelleme yaptıktan sonra denedim olmadı.

2010 yılından beri Windows 7 kullanmaya alıştım tabii ki Windows 10 da kullanmak yeniliklere açık olmak lazım da yani uzun yıllardır antivirüs programı kullanmadan bilgisayar kullanan biriyim güncellemeleri kullanmamıştım bile Windows 7 çok sorun olacağını sanmam.
Yenilik falan laf W10 eziyet Yt de video izlerken bile donuyor.

Forumda 10 larca konu var bunun hakkında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı