SSD Olmassa olmaz mı ?

• Konuyu başlatan ROG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 12.715

Ssd Olmassa olmazmı

• Ssd Olmassa olmaz Kesinlikle ssd olması lazım.

Oy: 22 43,1%
  • Ssd olmasada olur. Ssd yerine başka bir şey alırsın.

Oy: 31 60,8%

• Oy verenlerin toplamı
    51
  • Anket kapandı .
Tabii ki de olmasa da olur. Senelerce SSD'siz kullandık bilgisayarları, diskete 10 mb yüklemek için 15 dakika bekleyen nesildik biz. Ne ara hız tutkunu olduk bu kadar ? Soru biraz yanlış aslına bakarsan, SSD olmazsa olmaz mı ? diye sorulmamalı. SSD bir sistem için öncelikli bir ihtiyaç mıdır ? şeklinde sorulmalıydı. SSD olmasa da olur ama olursa güzel olur, sinir krizleri geçirme ihtimalini azaltırsın.

Eğer SSD kullanılacaksa alınmalı bence. 10-15 sekme klasörler altta müzik,oyun,dosya aktarımı vb. işler yapan insanlar için mutlaka gerekli.

Çok güldüm ya konuda SSD öneren arkadaşlara, merak ediyorum kaç tanesinin 250GB ve üzeri SSD'si var da bu kadar çok bahsediyorlar dosya aktarımından.

Ek olarak örneğin bir 7200 rpm HDD'nin 4.16 ms (kaynak) gecikmeye sahip olduğunu düşünürsek bakalım bunu hissedermiyiz;

1 saniye = 1000ms bu durumda 4.16ms'yi hesaplarsak;

4.16ms = 0.00416 saniye, oha bu kadar gecikmeyle ben hayatta yaşayamam, hemen gidip 250GB SSD alayım(!)

Eveeet, erişme süresindeki farkın aslında var olmadığını gördük, dosya okuma ve yazma hızına bir şey diyemem arada 350 ila 400mb/s civarında bir fark var amma ve lâkin Haluk abinin de söylediği gibi Oyun sistemlerinde SSD'ler 1TB'lık mekanik sürücü fiyatına inmediği sürece oyun sistemlerinde SSD alınmaz!
Mert 'RevoLand' Ercan ve omy'nin "inceleri" gerçekten doğru. Oyun sistemlerinde 1TB'lık SSD'ler, mekanik sürücü fiyatlarına inmeden SSD'ye yatırım yapmak, sadece işletim sisteminin hızlı açılıp kapanmasından başka fazlaca bir işe yaramaz.

Hâlâ oyun sistemlerine SSD önerecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güldüm ya konuda SSD öneren arkadaşlara, merak ediyorum kaç tanesinin 250GB ve üzeri SSD'si var da bu kadar çok bahsediyorlar dosya aktarımından.

Ek olarak örneğin bir 7200 rpm HDD'nin 4.16 ms (kaynak) gecikmeye sahip olduğunu düşünürsek bakalım bunu hissedermiyiz;

1 saniye = 1000ms bu durumda 4.16ms'yi hesaplarsak;

4.16ms = 0.00416 saniye, oha bu kadar gecikmeyle ben hayatta yaşayamam, hemen gidip 250GB SSD alayım(!)

Eveeet, erişme süresindeki farkın aslında var olmadığını gördük, dosya okuma ve yazma hızına bir şey diyemem arada 350 ila 400mb/s civarında bir fark var amma ve lâkin Haluk abinin de söylediği gibi Oyun sistemlerinde SSD'ler 1TB'lık mekanik sürücü fiyatına inmediği sürece oyun sistemlerinde SSD alınmaz!

Hâlâ oyun sistemlerine SSD önerecek var mı?

Kaç farklı SSD kullandınız yada şuanda kullandığınız SSD nedir ?

Kaç farklı SSD kullandınız yada şuanda kullandığınız SSD nedir ?
Merak ettiğim ekran kartı ya da bir başka parça alırken kullanıp da mı alıyorsunuz yoksa incelemelere, teorik bilgilere mi bakıyorsunuz? Üzgünüm ama SSD'ye verip de çöpe atacak 500 ₺ bulamadım oyun sistemimde.

Ek olarak siz şuanda SSD kullanıyor musunuz? Verdiğim bilgilerin aksini ispat edecek bir şey söyleyebilir misiniz?
Ve varsa eğer SSD'niz o SSD'nin kullanıldığı sistemi söyler misiniz?

Merak ettiğim ekran kartı ya da bir başka parça alırken kullanıp da mı alıyorsunuz yoksa incelemelere, teorik bilgilere mi bakıyorsunuz? Üzgünüm ama SSD'ye verip de çöpe atacak 500 ₺ bulamadım oyun sistemimde.

Ek olarak siz şuanda SSD kullanıyor musunuz? Verdiğim bilgilerin aksini ispat edecek bir şey söyleyebilir misiniz?
Ve varsa eğer SSD'niz o SSD'nin kullanıldığı sistemi söyler misiniz?

Haluk abinin söylediklerini yanlış yorumluyorsunuz. Oyun sisteminde SSD nin işi yok diye birşey olamaz, insanları yanlış yönlendirir bu söylem. Her sistemde SSD olabilir lakin bu bütçe ile alakalı bir durum. Zaten 120-128GB SSD alıpta içine oyun kurulmasını bende çok tavsiye etmiyorum. Bunun yerineme hızlı bir mekanik disk kullanılması çok daha mantıklı olur. SSD işletim sistemi ve en çok kullanılan gündelik proğramlar için kullanılmalı. En azından fiyatlar bu seviyedeyken. SSD kullanan birisi bir daha mekanik disklere işletim sistemi kurmaz çünkü günlük kullanımda da fark barizdir, sadece açma kapatma hızı değil günlük yapılan tüm işlemlerde hız kesinlikle hissedilir. Haluk abinin söylediği şey bunun tersi değil, SSD fiyatlarının düşüp daha fazla depolama alanının daha ucuza satılması gerektiğinden bahsetmiş ama fazlasıyla yanlış yorumlamışsınız.

Unutmayın, en yavaş bileşeniniz kadar hızlısınızdır. Bazı örnekleri koyuyorum aşağıya ;

Transcend SSD320 128GB SSD İncelemesi [Kullanıcı Yorumları]
Kingston SSDNow V+200 120GB SSD İncelemesi [ En ucuz 120GB SSD ]
Memoright Maximum 256GB SSD İNCELEMESİ

Şuan laptopta kingston farklı bir modelini , masaüstünde memoright kullanıyorum.

GTX 780 Ti almışsındır, R9 290(X) almışsındır, GTX 780 almışsındır, SSD koyarsın. Ama özellikle son zamanlarda düşük bütçeli sistemlere bile SSD sıkıştırılmaya çalışıyor, ve hiç de mantıklı değil.

Oyuncu sisteminde olmazsa olmaz SSD değil, ekran kartıdır. SSDyi kaldırıp o parayı ekran kartına yatırmak, ekran kartını veya diğer bileşenleri kısıp SSDye yatırmaktan daha iyidir.

Bu konunun başlığına da cevap olarak; SSD oyun sistemlerinde olmazsa olmaz bir bileşen değil.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı