SSD oyun performans arttırır mı?

junglerules

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sorumu gördünüz ama benim sorunum farklı. Ben Windows 10 ve Windows 8.1 kullandım. İkisinde de Valorant oynadım HDD varken
Ama Valorant Windows 10 da saçma bir şekilde kasarken (silah ateşleme, skill kullanma vb.)
Windows 8.1 de çok verimli hiç kasma olmadan oynadım.
Sorum şu gene aynısımı olur yoksa Windows 10 da sorun düzelir mi, hangi Windows'u kurayım?
Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.
Sistem;
Intel Core i3 6006u
AMD Radeon R7 M340
12 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sorumu gördünüz ama benim sorunum farklı. Ben Windows 10 ve Windows 8.1 kullandım. İkisinde de Valorant oynadım HDD varken.
Ama Valorant Windows 10 da saçma bir şekilde kasarken (silah ateşleme, skill kullanma vb.)
Windows 8.1 de çok verimli hiç kasma olmadan oynadım.
Sorum şu gene aynısımı olur yoksa Windows 10 da sorun düzelir mi, hangi Windows'u kurayım?
Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.
Sistem;
Intel Core i3 6006u.
AMD Radeon R7 M340.
12 GB RAM.

12 GB RAM yapmak yerine (2x4) ya da (2x8) yaparsanız daha iyi.

Stuttering sorunu varsa çözebilir, fps arttırmaz. Eğer Windows 10'da genel olarak sorun varsa açık kaynak kodlu modlanmış Windows 10 indirebilirsiniz.

Arkadaşta zaten 12 GB RAM mevcut büyük ihtimalle. O bilgisayarı 16 yapsa bir fayda etmeyecek SSD alması FPS arttırmaz ama bilgisayar hızlanır oyunlar daha hızlı açılır vs. o yüzden tavsiye ederim SSD almanızı.

RAM miktarı önemli değil uyumlu çalışması daha önemli. Büyük ihtimal farklı marka RAM'ler kullanıyor FPS düşmesi yaratır.

İşletim sistemlerinin tükettiği RAM işlemci yani kaynak miktarı farklı. Muhtemelen eski olan daha az kaynak harcıyor. Bu yüzden valorantt daha fazla FPS veriyordur.

Sadece başlığa cevap verecek olursam. Eğer HDD'den SSD'ye geçiş yaparsan gözle görülür değişimler elde edersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı