SSD Oyun yüklenmelerinde işe yarar mı ?

Şinasi

Kilopat
Katılım
14 Eylül 2013
Mesajlar
464
Çözümler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim laptop 3 senelik bir laptop harici ekran kartı yok hd2000 var. Geçenler de gaza geldim ızgaraları sökeyim fanı temizleyeyim dedim, meğerse bizimki anakarta entegreymiş temizleye bildiğim kadar temizledim.
Bilgisayarı ilk açtığımda yüksüz halde 80derece civarında oluyordu yükte 90a dayıyordu.Şimdi yüksüz 55 yükte 85 civarı çok mutluyum ızgaraya el deydirmek mümkün değildi hava çıkmıyordu şimdi püfür püfür.
HD2000le metin2, lol gibi oyunları oynarken arada takılıyor ben SSD alırsam acaba bu takılmaların önüne geçe bilir miyim?
Şuanda Samsung'un 320gb 5400rpm diski var açılış 6-10saniye kapanışta aynı. Açılışla kapanışta bir sorunum yok ama işte oyundaki arada olan takılmaları giderir mi?
(Bu kadar yazmamın sebebi etrafımda bilgisayardan anlayan biri olmaması bu yüzden sizlerle yaptığım şeyleri paylaşmak istedim) :)


4mEM9Y.jpg

aqVGgd.jpg

vzOpyD.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarlarda fps artışı bir yere kadar donanımı optimize edilerek yapılabilir, ancak işlemci veya ekran kartı gibi önemli değişiklikler yapılmadığı sürece etkisi çok az olur. Ssd takarak sisteminizdeki okuma yazma oranını artırarak oyunların yüklenme ve açılma sürelerini kısaltabilirsin, grafige pek etki etmeyecektir bu durum.
 
Son düzenleme:
Hmm ben şey diye düşünmüştüm veriyi daha hızlı aktarınca takılmalar olmaz diye mesel farcry3 e bayılırım ama en düşükte bile kasıyor.Acaba alsam mı karasız kaldım ekran çok fazla şey olunca takılmalar oluyor
 
Daha yüksek çözünürlük daha fazla grafik ve işlemci performansı isteyecektir. Dizüstü bilgisayarlarda parça değişim pek mümkün olmadığı için mecburen daha üst düzey konfigürasyona sahip bir bilgisayar almalısın.
 
Teşekkür Ederim inşallah bende 3-4 ay sonra kendime oyunları güzel oynayabileceğim bir laptop alacağım bunu da kardeşime vereceğim kardeşim bu yavaş yavaş diyor SSD alalım diyor seninkini oynarım yoksa diyor. :D
 
İşlemciye termal macun sürmek aklıma geldi ama elimde bilgisayar yoktu sipariş edemedim.Bide zaten babam aha söktün topalyamayacaksın böle yapıyosun diye bilgisayar falan alıyacam dedi topla dedi. :D Bide işlemci soğutucusu çıkmıyor kalkıyo ama kırarım falan diye fazla zorlamakta istemedim.Baktım termal macun taşa dönüştü :D
İlk açtığımda ekran beyazdı dedim aha olmayacak gitti babam haklıydı dedim toplamışım vidalar falan tamam dedim sökim söktüm baktım dedim acaba bir yerine mi zarar verdim sonra aklıma ekrana görüntü veren kabloya bakmak geldi 2 hareket ettirdim görüntü geldi gitti sonra sabitleyip bantlamaya çalıştım olmadı kablolar sert bir malzemeyle korunuyomuş malzemeyi hafif açtım 1 kablonun lehimi çıkmış onu yerine iyice yeşil bantla bantladım klavyenin üst taraftaki tırnakları kırıktı Bant sistemi kurarak yapıştırdım şimdi zorlasam anca çıkar aslında İşte ssd istediğin gibi olsaydı onu takarken bida söküp macunlayacaktım ama ssd konusunda karasızım. :D
Sol taraftaki çember ekrana görüntü veren kablo.Yeşil bant her şeyin çözümü :D

Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim

Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı