SSD Pasif Soğutucu - Radyatör Gerekli mi?

269184

Hectopat
Merhaba,
Gerekli veya gereksiz, neden ve sonuçlarıyla birlikte fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

1.jpg
3.jpg
4.jpg
5z.jpg
6.jpg

SSD'ler çok fazla ısınan bileşenler değildir. Çok aktif kullanımda ısıları yükselir sadece, o da kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse zarar vermeyecek seviyededir. SSD'ye özel soğutma alana kadar kasa içini iyileştirirseniz zaten bu sorun da otomatikman çözülüyor.

Belki PCIe SSD'ler çok ısınıyordur. Tanesi 2$ aksesuar olarak kullanılabilir, ama fazla bir şey beklememek lazım. Notebook'larda radyatör kullanımı uygun olmuyor D cover yüksekliğinden dolayı, sadece termal pad kullanılabilir. Masaüstüler için uygun. Radyatörü çıkartacağım termal pedin altına termal macun sürerek deneyeceğim biraz sonra . :)

Dizdiğim sistemde kullandığım 970 Evo Plus'un 67 dereceye ulaştığını görünce fikirlerim değişti. Aliexpress'ten aldığım soğutucuyu sisteme taktım, maksimum 55 oldu şu ana dek :) Bana sorarsanız gerekli, pahalı bir şey değil zaten.
Kullandığım soğutucu: US $2.26 21% OFF|Copper Heatsink Cooler Heat sink Thermal Conductive Adhesive For M.2 NGFF 2280 PCI E NVME SSD 67*18mm Thickness 2mm/3mm/4mm C26-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Radyatörü çıkarttım, sadece termal ped ile bu kadar ısınıyor şu an işlem yaparken. Termal pedi de çıkartırsan 58-60'a kadar yolu var.
6.jpg

M.2 SSD'lere termal pedin en verimli kullanılış yöntemini buldum. Diş ipiyle bağladım. Radyatör takmadım Cover alçak olduğu için. Şu an ASS SSD testlerinde maximum 38-43 dereceye ulaşıyor. Kullanmadığım zaman 58-60 performans açısından fark yok ama.
1.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı