SSD RAID 0 4K Testi

sekonder

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, öncelikle herkese kolay gelsin.
Sorunum söyle ki; ben yaptım fakat sonuç pek iyi gelmedi.
Anakart msi 970a g46 bios güncel
Elimde 2 adet samsung 840 evo 120 gb ssd var. Bunlari RAİD 0 yaptım fakat 4K testleri hep düşük çıkıyor. Zaten anakart raid bölümünde değişik tür sorular soruyor ve bu bölümle alakali olduğunu düşünüyorum.

Bu araada sprit size 128KB olarak ayarladım. Gerçi max 256kb oluyor. Yardımcı olucak arkadaşlara şimdidien tşk ederim. Gerekirse RAİD ekranin resimleri cekeceğim:

CrystalDiskmark.jpg

Bu da test sonucu.

Sata 3 6ghz bölümü bağli SSD ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Simdi yeniden format atsam raid ekranin görüntüsü göndersem en iyi şekilde ayarlamam yardım eder misiniz ?

Forumlarda gördüm adamlarin testler tavan yapmış benimki alt seviye kalmiş moralim çok bozuldu.

bu ayarlar nasıl olmalı ?

Yapamadım nedense. Sorun nerede anlayamadım.

Arkadaşlar raid 0 olmasına rağmen, sistem yavaş çalışıyor. Arada Donar gibi oluyor sanki.

HDD üzerindeki sektörleri 128K yaptığınız zaman, 4K boyutundaki dosyalarda 128K boyutunda yer işgal edeceğinden en azından 64K yaparsanız daha iyi olur gibi geliyor.

Daha yüksek sektör boyutlarında haliyle oluşturulan toplam sektör miktarı azalacağı için HDD ya da SSD' de arama, tarama süreleri azalır. Lakin veriler hakkından fazla yer işgal eder.

Hadi test sonuçları geçtim ben. Performans çok kötü dusuyor, yavasliyor ve donuyor. Fakat achi mod alıp format attım canavar gibi. Lakin raid 0 çok kötü. Sebebini ogrenemedim.

Hadi test sonuçları geçtin ben performans çok kötü dusuyor yavasliyor donuyor fakat achi mod alıp format attım canavar gibi lakin raid0 çok kötü sebebi ogrenemedim

Eskiden RAID 0 modunda TRIM komutu çalışmıyordu. Bu değişti mi bilmiyorum. Bu nedenle yavaşlama yaşıyor olabilirsiniz. Bende de 120GB evo modeli var, bir tane daha alıp RAID mi yapsam diye düşünüyorum ama TRIM desteğinin gelip gelmediğini öğrenemedim henüz. Bilen varsa açıklayabilirse sevinirim. :)

sekonder arkadaşım.Senden bir ricam olacak .aynı anakart bendede var .iki adet wd hdd bir adet te ssd mumkunse ayrıntılı biçimde hdd leri raıd0 olarak ayarlamayı anlata bilirmisin.tabii musait zamanında.şimdiden tesekkur ederım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı