SSD RAID sonrası işlemcideki dalgalanma

ALt

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, birkaç gün önce büyük bir heyecan ve sürprizle beklediğim ama sonucunda hüsran olduğum bir meseleyi, inceleme tadında açmak istiyorum.

Elimde 2 adet hazır Samsung Evo 970 NVMe M.2 vardı. Bunlarla, RAID 0 denemek istedim. Kurulumunda herhangi bir problem olmadı, fakat kurulumdan hemen sonra işlemci sıcaklığında ve ona bağlı fanlarda throttle başladı. MSI Z270 Gaming ve Samsung 960 Pro M.2 SSD RAID Rehberi'nde işlemci teknolojisinin darboğaz yaptığından bahsediliyordu. Okuma/yazma ve IOPS değerlerinde uçurum beklemiyordum zaten, fakat işlemciyi Afterburner'la takip ettiğimde sanki; BIOS'tan çarpan kildini 44-46'a sabitlemişim gibi, boştayken bile frekans düşmüyordu. Oyun içi değerlerinde bir fark yok ama klasör, sekme falan açarken bile bu dalgalanma ses olarak dönüyor. Bu da biraz sinir bozucu, daha önceleri böyle bir şey yaşamazken. Yapabileceğim başka bir şey var mıdır acaba? Şunu denemek sorunumu çözer mi? Yoksa hiç denemeye gerek yok mu?

Hafta sonu yasak var zaten bol vaktimiz var, önerilerinizi dört gözle bekliyorum.

Sistem:
  • Intel i7-8700K
  • MSI Z370 PRO-Carbon
  • G.Skill 32 GB 3866MHz RAM
  • MSI Gaming X OC 1080 Ti
  • Seasonic focus Plus 750W 80+ Gold
sistem.jpg

crystalmark 970 evo.jpg

crystalmark 970 evo raid 0.jpg

tek ssd afterburner.jpg

raid 0 afterburner.jpg

raid 0 afterburner 2.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı