SSD + RAM performans arttırır mı?

rr1907

Megapat
Daha fazla  
i7-4500U 1.80GHz 2.40.
8 GB RAM.
GeForce 840M ekran kartı.

Bu özellikte ki laptopa SSD + RAM takviyesi yapmak performans arttırır mı, oyunlarda (Squad, R6) FPS değeri ya da bağlanma hızlarında değişiklik olur mu? Ona göre SSD+RAM almayı planlıyorum arkadaşlar...

iyi forumlar.

i7-4500U 1.80GHz 2.40.
8 GB RAM.
GeForce 840M ekran kartı.

Bu özellikte ki laptopa SSD + RAM takviyesi yapmak performans arttırır mı, oyunlarda (Squad, R6) FPS değeri ya da bağlanma hızlarında değişiklik olur mu? Ona göre SSD+RAM almayı planlıyorum arkadaşlar...

iyi forumlar.

SSD takarsanız farkı hissedersiniz ama RAM takarsanız çok bir şey fark etmezsiniz.

RAM'in 3000 veya 3200 MHz olursa güzel olur CL'sine de dikkat etmek lazım. Bir de oyun düşkünüysen 16 GB RAM takabilirsin zira PUBG gibi bir ton oyun 8 GB'ın üstünde RAM yiyor.

SSD günlük kulanımda çok büyük fark yaratıyor, ben HDD ile Windows tuşuna basınca bile deli oluyorum resmen. Oyunlarda FPS'ye bir etki edeceğini sanmıyorum, sadece yükleme ekranlarında daha az beklemiş olacaksınız. RAM ise elbette performansı arttıracaktır ancak sorunu kökten çözeceğinden emin değilim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı