SSD SATA 2'ye mi takılacak yoksa SATA 3'e mi?

vedatsekini

Hectopat
Daha fazla  
Beyler Vatan elemanı benim kasadaki SSD'nin kablosunu Sata 2'ye takmış ve Windows'u SSD'ye kurmuş. SSD Sata 2'ye mi takılacak yoksa Sata 3'e mi?

Ha bu arada harddiski de Sata 3'e takmış.

Son düzenleme:
Kablolarda Sata 2, Sata 3 de yazsa hepsi aynı oluyor. Önemli olan anakart üzerindeki Sata 3 çıkışlarına takmak. Fazladan Sata 3 vardır. Hepsini Sata 3'e takın.

Kablolarda Sata 2, Sata 3 de yazsa hepsi aynı oluyor. Önemli olan anakart üzerindeki Sata 3 çıkışlarına takmak. Fazladan Sata 3 vardır. Hepsini Sata 3'e takın.
Hocam işte anakarttaki sata II ve sata III portları varya, SSD kablosunu sata II'ye, Harddisk kablosunu da sata III'e takmış. Zaten anakartta 2 tane sata III 1 tane de sata II var. Ben şimdi ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'den tam performans almak için SATA3 portuna takmanız şart. Aynı şekilde HDD'yi de SATA3 portuna takın. (y)

Şu an işletim sistemi SSD'ye kurulmuş durumda ve SSD mevcut Sata II portunda C: şeklinde kayıtlı. Ben SSD'yi çıkarıp sata III'e taksam sonra bunları nasıl ayarlayacağım?

Arkadaş haklı. Performans alabilmek için Sata 3'e takılmalı. Çıkartıp direk Sata 3 portuna tak. Boot etmez ise BIOS'tan Windows Boot Manager'i 1. sıraya al.

Vallahi SSD kablosunu Sata2'den çıkarıp Sata3'e taktım, PC'yi açtım aynı açıldı bir sıkıntı yok. Teşekkürler... :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı