SSD soğutucusu önemli mi?

Makaleler
11
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4
Anakart
Biostar B650M-T
Merhabalar, Kingston’un 1 TB’lık Nvm3 gen 4 M2 SSD’sine sahibim. Bazı insanlar soğutucusu bulunmayan M2 SSD’lere kesinlikle soğutucu alınmalı diyor, sormak istedim.

Benim m2 SSD’im aynen şu şekilde gariban gibi soğutmasızca duruyor;

IMG_3335.jpeg

Soğutucu almaya gerek var mı yoksa gereksiz mi?

Bir de öneri yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Kingston'un 1 TB'lık Nvm3 gen 4 M.2 SSD'sine sahibim. Bazı insanlar soğutucusu bulunmayan M.2 SSD'lere kesinlikle soğutucu alınmalı diyor, sormak istedim.

Benim M.2 SSD'im aynen şu şekilde gariban gibi soğutmasızca duruyor;

Eki Görüntüle 2482656

Sıcaklık durumların nedir?

Merhabalar, Kingston’un 1 TB’lık Nvm3 gen 4 M2 SSD’sine sahibim. Bazı insanlar soğutucusu bulunmayan M2 SSD’lere kesinlikle soğutucu alınmalı diyor, sormak istedim.

Benim m2 SSD’im aynen şu şekilde gariban gibi soğutmasızca duruyor;

Eki Görüntüle 2482656

Ben yıllar boyunca evo 960'ı soğutucusu olmadan kullandım. 2018 yılında 2025 yılına kadar. Hiç bir performans düşüşü görmedim.

Ana kartım Asrock AB350 Fatality ITX idi.

Hard Disk Sentinel.
CrystalDiskInfo üzerinden baktım boşta 44 derece şu an. Not: 41’e düştü.

IMG_3336.jpeg

Ben yıllar boyunca evo 960'ı soğutucusu olmadan kullandım. 2018 yılında 2025 yılına kadar. Hiç bir performans düşüşü görmedim.

Ana kartım Asrock AB350 Fatality ITX idi.
Ben anakartlardan hiç anlamıyorum hocam ama anakartım giriş segment sanırım.

CrystalDiskInfo üzerinden baktın boşta 44 derece şu an.
Eki Görüntüle 2482682

Boşta 44 yüksek bir sıcaklık, ben aktif olarak GeIL marka bir SSD kullanıyorum. Yükte 50-60 derece görüyor ve çok fena drop yiyorum. Delirmek üzereyim gibi bir şey, enermax ın pasif bir tane soğutucusunu aldım. Hiçbir işe yaramıyor. Belki benimki iyi değildir ama alacaksan fanlı bir tane almaya özen göster.

Benimki de boşta 40'larda geziyor.

Boşta 44 yüksek bir sıcaklık, ben aktif olarak GeIL marka bir SSD kullanıyorum. Yükte 50-60 derece görüyor ve çok fena drop yiyorum. Delirmek üzereyim gibi bir şey, enermax ın pasif bir tane soğutucusunu aldım. Hiçbir işe yaramıyor. Belki benimki iyi değildir ama alacaksan fanlı bir tane almaya özen göster.

Benimki de boşta 40'larda geziyor.
Açıp kapayınca 41 dereceye güncellendi hocam.
Soğutucu olarak bir tavsiyeniz var mı peki? Görünüş arayışında değilim sadece kötü hale getirmesin yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı