SSD Sonrası Isınma Sorunu

coamtasis

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2013
Mesajlar
173
Merhaba arkadaşlar.

Harddiskim tamamen açılmaz duruma geldikten sonra SSD takviyesi yaptım bilgisayarıma. Fakat SSD taktıktan sonra bir ısınma sorunu yaşamaya başladım, bu normal midir? Bir çözümü vs. var mıdır? Çok teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin herhangi bir ısınma problemine yol açmasının imkanı yok. Tam aksine SSD'ler daha soğuktur.

Isı problemi demekle yetinmişsiniz. Açıklama zahmetinde bulunursanız daha da yardımcı olabiliriz :) AIDA64 Extreme Edition programının Algılayıcı kısmından sıcaklık değerlerine bakar mısınız ?
 
İşlemci ısınıyorsa termal macun yenileme zamanı gelmiş olabilir. Stok soğutucu kullanıyorsanız onu da değiştirmenizi tavsiye ederim.
 
Veya hiç sanmıyorum ancak PSU yetmiyor olabilir. Önceden olan sıcaklık psu kaynaklı idi ve üstüne yetişemeyen psu'ya ssd de eklenince güç sıkıntısı çekmeye başlamış olabilir. Bu yüzden sistem bilgilerinizi vermemenizin de ne kadar büyük bir zaman kaybı olduğunu görüyorsun.
 


Kusura bakmayın unutmuşum bilgileri buraya yüklemeyi hali hazırda bekliyorlar :)

Bu boştaki hali. Oyun oynarken de kontrol ettim 71 dereceydi CPU, diğerleri de ortalama 68 idi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ısınan parça SSD değil onu bilin.
İşlemcinizin marka ve modelini tam bilmiyorum ancak stok soğutucu ile o kadar da abartılacak bir sıcaklık değil.

Sizin şikayetiniz nedir ? İşlemci veya ekran kartı gibi parçaların 70-75 dereceye ulaşmasından mı şikayetçisiniz.
 
Aslında şöyle, diğer HDD varken bu kadar ısınma yapmıyordu (belki de HDD'nin kötülüğü işlemcinin performansını azalttığı için ısınmıyordu), SSD taktıktan sonra fan artık daha hızlı ve sesli dönmeye başladı. Oyunlarda ya da herhangi bir programda sıkıntı çıkarmıyor fakat yine de rahatsız edici olmasını istemiyorum ileri ki safhalar için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de tek sebebi SSD nin işlem kapasitesini karşılamaya çalışan donanımların fazla çalışmasından dolayı oluşan bir ısınma bu, SSD almadan önce sistem özelliklerinizide göz önünde bulundurun, zira sisteminiz düşük bir konfigürasyondan oluşuyorsa, donanımsal bir darboğaz kaçınılmaz olacaktır, Sistem özelliklerinizi de verirseniz sorunun bundan olup olmadığını daha net anlayabiliriz, ama şu durumda en yüksek ihtimal bahsettiğimiz durum gibi gözüküyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı