Cüneyt Açıkgöz
Hectopat
Daha fazla  

Herkese iyi günler dilerim, başlıktanda anlaşıldığı üzere i7 860 işlemcime o.c işlemi yaptım şuan 4 GHz hızında çalışıyor fakat sorununum ise işlemcim boşta 60-65 derece arası , yük altında ise 90-98 derece arasında gidiyor. Nanakatalog'dan Thermal Grizzly sipariş ettim o geldiğinde delid işlemi yapacağım, şu an stock soğutucu kullanmıyorum. Yeni almış olduğum Dark freezer x94bl  var onu kullanıyorum. İşlemci macununu yeniledim ama soğutucuyla gelen dandik macunu kullanmıştım, delid işleminden sonra yenileyeceğim için kaliteli macun kullanmak istemedim. Isıyı düşürmek için yapabileceğim bir şey var mı? Voltajı biraz düşürsem sizce ısı biraz olsun düşer mi? Ya da çarpanlarla oynayarak işlemciyi 3. 8 GHz düzeyine indirsem ancak voltajı aynı düzeyde tutsam ısı anlamında iyileşme olur mu? Muhtemelen delid işleminden sonra 4 GHz'de daha makul sıcaklıklarda çalışacaktır diye düşünüyorum ama hali hazırda kararsız kaldım, tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. BIOS ayarlarımla alakalı bilgi isterseniz resimleri atabilirim.