SSD Takınca Performans Farkı Olmadı

Bu kişisel cevabina istinaden yazdim. Ben ise bu zamana kadar HDD'den SSD'ye geçiş yapanlarin vermiş olduklari geri bildirimlere istinaden cevapladim.

Dikkatli okumadiğimdan değil. Belki ben yetersiz bilgi vermis olabilirim.

Genelde yillarca HDD kullanip SSD ye gecen kisilerde "muazzam fark" yaratiyor.

Kendimden de örnek verecek olursak eski HDD ile sistem 1 - 1,5 dk da açilan sistem 10 - 15 sn. lerde açiliyor. Ayrica SSD SATA2 portunda. 5 sn gibi süreleri görenler de mevcut.

Bu farkin dişinda veri aktarim oranlari minimum 2 katina çikmiş olacak.

Sanirim anlatmak istediğim "fark" anlaşilmiştir.
SATA2 sistemde eğer 15 saniye açılma süresi olan var ise sizin nezninizde yardım istiyorum bilmemek ayıp değil bilmediğini kabul etmemek ayıptır. GIGABYTE Ga-G41M Combo anakartımda 35 40 saniyenin altını göremedim ki bunun yaklaşık 30 saniyesi bios ekranıdır.

Arkadaşlar konuyu gereksiz derecede uzattınız ama.

Konunun SATA II ve SATA III ile alakası yok. Ve konu sahibi bilmeden, yanlış bilgilenirme yapmış.

Öncelikle, adam HDD'den SSD'ye geçmedi. SSHD'den SSD'ye geçti. SSHD demek, SSD+HDD demek. Adam zaten SSD kullanıyordu. O yerden fark görmemedi. Ama ben HDD'den SSD'ye geçtim. Muazzam farkı gördüm.

Son düzenleme:
SATA2 sistemde eğer 15 saniye açılma süresi olan var ise sizin nezninizde yardım istiyorum bilmemek ayıp değil bilmediğini kabul etmemek ayıptır. GIGABYTE GA-G41M Combo anakartımda 35 40 saniyenin altını göremedim ki bunun yaklaşık 30 saniyesi BIOS ekranıdır.

Yeni konu aç istersen. Bu sorunla alakalı konular da mevcut, onlara da bir bak. Çözemezsen yardımcı olmaya çalışırım.

SATA2 sistemde eğer 15 saniye açılma süresi olan var ise sizin nezninizde yardım istiyorum bilmemek ayıp değil bilmediğini kabul etmemek ayıptır. GIGABYTE Ga-G41M Combo anakartımda 35 40 saniyenin altını göremedim ki bunun yaklaşık 30 saniyesi bios ekranıdır.
:ROFL: Sizin sorununuz başka bendede aynı anakart var hiç 30 saniye bios (3 saniyeyi geçmiyor)almadım.Sata2 ile Sata 3 arasındaki fark Windows ile farkedilmez oyun yükleme ekranı gibi çok daha uzun ve PC'yi yoran işlerde farkedilir.Sata 2'ye taktığım SSD bilgisayarın 14 saniyede açılmasını sağlıyor.
SSHD'niz varsa Windows'un hızı değişmez.Açık dünya oyunlarda harita yükleme hızı değişir HDD ile oynanan bazı açık dünya oyunlarda anlık fps düşüşleri bile oluyor yükleme sırasında.(PUBG testi var binalar yüklenmiyor)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı