SSD Taktıktan Sonra Oyunlarda Kasma

corporaldogmeat

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2018
Mesajlar
17
Kısa süre önce Sandisk 120 GB 530mb SSD aldım iyi her şey hoş güzel format attık filan ama oyunlarla ilgili bi sıkıntım var sanırım. Formattan önce Fortnite'ı kasmadan oynarken (hala yüksek fps alıyorum FPS düşüşü yok.) ama yüksek FPS almama rağmen zaman zaman 30 FPS oynuyormuşum gibi kasıyor.

Bu sadece Fortnite da oluyor ve sadece Fortnite SSD'ye yüklü diğer oyunlar harddiskte. HDD'de ki oyunlarda sıkıntı yok ama Fortnite'ı SSD ye kurunca böyle bir sorun çıkması beni tedirgin etti.

Kısaca sorum şu: SSD performansı bu şekilde etkiler mi yoksa Fortnite kaynaklı bir sorun mu?
test.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durum bende de vardı James Donkey 480gb SSD aldım ve PUBG'de 120 FPS almama rağmen sanki 30 FPS gibi ve donmalar yaratıyordu. Daha sonra garantiye gönderdim durumu iyice izah ettim. İncehesap hemen SSD'nin değişimini sağladı ve geri Windows yüklediğimde öyle bir sorun kalmamıştı. Büyük ihtimalle SSD sorunludur. Nereden aldıysanız garantiye verip durumu izah etmekte fayda var çünkü test yaptıklarında sadece Windows durumuna bakıyorlar. Bende oyunlarda telefonla arayıp sorunu teker teker anlatmıştım.
 
SSD'ye Battlerite Royale adlı oyunu kurup 5-10 dk oynayıp baktığımda sıkıntı yok gibi duruyor.Şimdi Fortnite'ı HDD'ye kurup test edeceğim.
HDD'ye kurduğumda bile aynı sorun sanırım sorun Fortnite'da.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı