SSD Taktıktan Sonra Performans Düştü

Simhi

Decapat
Önceden çift HDD kullandığımda bir sıkıntı yoktu fakat SSD + HDD yaptığımda oyunlarda anlık donma, yüksek işlemci kullanımı gibi sıkıntılar çıktı. Sebebi ne olabilir?

368172

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk kaynaklı bir problem gözükmüyor , eğer temiz format ve format sonrası kurulum yapmadıysanız onla alakalı bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.

SSD ile güncellediğiniz bilgisayarınızdan en iyi verimi alabilmek için

SSD yi C bölümü olarak biçimlendirdikten sonra sıfırdan formatlı kurulum yapıp programları ve oyunları SSD ye tekrar kurmalısınız.

Harddisk bölümünü ise D ve E olarak kullanıp yüksk dosya boyutuna sahip arşiv film vb. işlemler için kullanırsanız hem performans sıkıntısı yaşamaz hemse kapasite problemlerini gidermiş olursunuz.

Yaklaşık 4 yıldır SSD + HDD olarak kullanıyorum hiç bir uygulama vs de performans sıkıntısı yaşamadım.

Disk kaynaklı bir problem gözükmüyor , eğer temiz format ve format sonrası kurulum yapmadıysanız onla alakalı bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.

SSD ile güncellediğiniz bilgisayarınızdan en iyi verimi alabilmek için

SSD yi C bölümü olarak biçimlendirdikten sonra sıfırdan formatlı kurulum yapıp programları ve oyunları SSD ye tekrar kurmalısınız.

Harddisk bölümünü ise D ve E olarak kullanıp yüksk dosya boyutuna sahip arşiv film vb. işlemler için kullanırsanız hem performans sıkıntısı yaşamaz hemse kapasite problemlerini gidermiş olursunuz.

Yaklaşık 4 yıldır SSD + HDD olarak kullanıyorum hiç bir uygulama vs de performans sıkıntısı yaşamadım.
tek disk üzerine sıfır kurulum yaptım zaten c tamamiyle SSD geri kalan HDD

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 304
Windows'u Microsoftun kendi sitesinden indirin. Ram yeterliyse Windows 10 pro kurun. Başka siteden indirdiysen kasması normal.
kurulum yaptığım iso ilk çıktığında ücretsiz dağıtılan sürüm ve zaten pro kurulu çift HDD ile sıkıntı yokken SSD takınca takılma yaşaması normalmi yani HDD kullanırkende aynı kurulumu yaptım oyunlar vs. SSD üzerinde

SSD ve HDD’yi tamamen formatlayıp sıfırdan kurulum yapın. Anladığım kadarıyla SSD’yi takıp HDD’yi hiç ellememişsiniz. İki diski de formatlayıp sıfırdan kurulum yapmanız iyi olur.
HDD bölümünde gördüğünüz 3 diskin 1'ine ellemedim diğer 2'sini formatlayıp temiz Windows kurdum HDD üzerinde kurulu olan Windows'larda da sıkıntı yok sadece SSD üzerindeki sıkıntı çıkarıyor 3-4 kere kurdum ama fayda etmedi

Çok enteresan. SSD'yi başka bilgisayarda Windowsun son iso dosyası ile denemekte fayda var. Windows'u HDD'ye kurduğun zamanki kopyala yapıştır hızına bak. Test et. Bakalım bir problem çıkacak mı.

Çok enteresan. SSD'yi başka bilgisayarda Windowsun son iso dosyası ile denemekte fayda var. Windows'u HDD'ye kurduğun zamanki kopyala yapıştır hızına bak. Test et. Bakalım bir problem çıkacak mı.
hızında sıkıntı yok konuda da belirttiğim gibi işlemci kullanımı ve oyunlarda anlık donma problemim var

Kendi bilgisayarımda SSD'ye geçtiğimde güncel Windows 10 1809 sürümünü kurmuştum lakin aşırı performans düşüşü yaşatmıştı. Temiz kurulum ile Windows 10 Home 1709 sürümüne döndüm ve şuan kasma sorunu yaşamıyorum. Sizin sürümünüz kaçtı acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı