SSD takviyesi sonra HDD kayboldu

Katılım
5 Temmuz 2018
Mesajlar
96
Çözümler
2
Yer
Hatay
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450m s2h
Ryzen 5 1600 (14nm) O.C. @3.8 GHz
G-Skill ripjaws 2x8 2666 MHz RAM
MSI GTX 1060 3GT O.C.
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci :D
SSD almıştım, SSD'yi taktım, Windows'u kurdum. Her şey yolunda derken HDD caddy ile HDD'yi takıp açmaya çalışınca hiçbir Boot cihazı görmüyordu bilgisayar; o yüzden eskiden evde duran external USB disk adaptörü vardı, bununla harddiski çalıştırmayı başardım. Geceden beri oyunları yüklüyordum. Harddiski güvenle kaldır yaptım, geri taktım, sonra harddisk kayboldu. Disk Yönetimi'nden baktığımda başlatılmamış ve tüm veriler sıfırlanmıştı. Tekrar 2 dosya atıp denedim, yine aynısı oldu. Bu sorun ilk HDD'yi HDD caddyye taktıktan sonra başladı. Harddisk çöp mü oldu? Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

1615017318955.png
 
Kablolarla alakalıdır hocam tak çıkar yapıp dener misin? (HDD gitmemiş ise tabii)

Hata oluşurken HDD'yi taktığım zaman geç algılıyor PC HDD'den bip bip ses geliyor her çıkarıp taktığımda değil 5/3 gibi bir silinmesi var.
HDD Caddy kaynaklı oluyor olabilir.

HDD Caddy sıkıntılıydı o kesin ilk SSD geldiğinde HDD Caddy'e taktım CPU0 kullanımı sürekli %100 oldu geri kalanlar normal kullanımdaydı HDD ile açınca hiçbir Boot edilecek aygıt bulamıyordu PC bende o yüzden USB ile çalışan HDD adaptörü ile çalıştırdım onla da dosyaları siliyor sürekli RAM gibi geçici bellek oldu. HDD de virüs falan yok diskin her şeyini temizliyor çünkü disk başlatılmamış deyip verileride siliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı