SSD tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba, 3980 liraya aşağıdaki sistemi topladım. Tek ihtiyacım olan bir SSD. Bu konuda birkaç sorum var:
  • M.2 almam performansa inanılmaz etkisi olur mu?
  • M.2 alırsam Max 500 TL bütçe ile hangi model en mantıklı seçim olur.
  • SATA al derseniz hangi modeli almalıyım?
Son olarak aklımda Corsair MP510 240GB var ama yine de fikirlerinize açığım, teşekkürler.

Sistemim:

3ZBspx.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel çizim vb. yapan biri değilseniz SATA III olan Samsung Evo 860'ı tavsiye ederim. En kaliteli SATA'lardan biridir. 500GB olanını 15 gündür kullanıyorum. Çok memnunum. Öneririm. Samsung SSD'de bir numaradır.

NVMe M.2 SSD ile SATA SSD arasında oyunlarda yükleme ekranı dışında hiçbir performans farkı olmaz. Ancak dosya transferlerinde ise ciddi fark oluşur. Oyun oynuyorsanız SATA SSD işinizi fazlasıyla görecektir. Yine de NVMe M.2 SSD tercih edebilirsiniz.

Dosya atma işlemini çok yapıyorsanız ve hıza önem çok veriyorsanız corsair mp510 240gb işinizi görecektir bende 960gb modeli var gayet memnunum ama sadece oyun amaçlı ise gerek yok gigabayte 480gb modelini öneririm

Arkadaşlar merhaba, 3980 liraya aşağıdaki sistemi topladım. Tek ihtiyacım olan bir SSD. Bu konuda birkaç sorum var:
  • M.2 almam performansa inanılmaz etkisi olur mu?
  • M.2 alırsam Max 500 TL bütçe ile hangi model en mantıklı seçim olur.
  • SATA al derseniz hangi modeli almalıyım?
Son olarak aklımda Corsair MP510 240GB var ama yine de fikirlerinize açığım, teşekkürler.

Sistemim:

Eki Görüntüle 563772

Soru dışı olacak ama siparişte iki tane anakart var, eminim bir sipariş iptali söz konusudur ama dikkat çekmek istedim :)

Samsung 860 QVO 1TB SSD versiyonunu bugün 60 eurodan aldım (Almanya'da ikamet ediyorum) kendi oyun sistemime, uygun fiyatlı bir çözüm bakarsan inceleyebilirsin. Fakat 1 TB'dan düşük versiyonu yok ve sanırım bütçe aşımı olabilir.

Evet evet geçen hafta gigabyte almıştım ama asus bugun sağlam indirim yiyince onu da aldım. İade edeceğim diğerini.
Bütçemin düşük tutma sebebim halihazırda 1 tb hdd var zaten. Bu nedenle depolama görevini HDD yapacak bu nedenle 500 tl yeterli diye düşünüyorum. Sanırım Sata için Samsung m2 için ise xpg ve corsair seçenekleri var. Cevaplarınız için teşekkürler beyler baya yardımcı oldunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı