Ev arkadaşımın bilgisayarına (X550vc i5 3230M, 4 GB DDR3 RAM, 1TB HDD, GT 740M) SSD aldık, Adata SU650 marka. HDD ile bilgisayar sıkıntısız çalışıyor üzerinde Windows 8.1 var. HDD'yi söküp SSD takınca formattan sonra (7-8-8.1-10) msdn ISO'ları UEFI ve legacy olarak denedim 7 hariç hepsini. Windows 10 kurduktan sonra masaüstü geliyor, yeniden başlatınca vs. problem yok. Matlab kurunca veya güncelleştirmeleri yaptıktan sonra yeniden başlayınca insert Boot Media tarzı uyarı veriyor. Normalde HDD'yi dock station ve HDD kutusuyla baktığımda C diskini görürken, 8-8.1 ve 10 kurduktan sonra insert Boot Media uyarısından sonra taktığımda -tahminimce RAW- sistem risk ayrıntılarına dahi girmiyor. Masaüstü bilgisayara SATA kablosu ile taktığımda da aynı problem yaşandı. Ben de Ubuntu üzerinden Gparted ile baktığımda NTFS gözükmekte ve oradan bölümleri silmekteyim. SSD'ye Windows 7 kurduğunda böyle bir problem yok. HDD'nin içinde Windows 8.1 var.
Boot order USB seçiliyken, formattan sonra tekrar USB'den başladığında 8-8.1 ve 10 da format ekranında sabaha kadar durduğunda SSD'min bulunduğu bölge aşırı sıcaktı. Durduk yere çalışmazken ısınma sıkıntısı gördüm. Üzerine ne yazma ne okuma yaparken. Windows 7'de sıcaklık problemi olmadı.
Nasıl bir yol izlemeliyim?