Çözüldü SSD Üzerine Windows Kurunca Sistem Açılmıyor

• Konuyu başlatan 0x61
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 8.095
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0x61

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
- MacBook Pro M2 Max
- MacBook Pro M3 Pro
- 10600KF - RTX3090
Meslek
Sr. iOS Developer
Ev arkadaşımın bilgisayarına (X550VC i5 3230M, 4GB DDR3 RAM, 1TB HDD, GT 740m) SSD aldık, Adata SU650 marka. HDD ile bilgisayar sıkıntısız çalışıyor üzerinde Windows 8.1 var. HDD'yi söküp SSD takınca formattan sonra (7-8-8.1-10) MSDN ISO'ları UEFI ve legacy olarak denedim 7 hariç hepsini. Windows 10 kurduktan sonra masaüstü geliyor, yeniden başlatınca vs. problem yok. Matlab kurunca veya güncelleştirmeleri yaptıktan sonra yeniden başlayınca insert boot media tarzı uyarı veriyor. Normalde HDD'yi dock station ve HDD kutusuyla baktığımda C diskini görürken, 8-8.1 ve 10 kurduktan sonra insert boot media uyarısından sonra taktığımda -tahminimce raw- sistem risk ayrıntılarına dahi girmiyor. Masaüstü bilgisayara sata kablosu ile taktığımda da aynı problem yaşandı. Ben de Ubuntu üzerinden gparted ile baktığımda NTFS gözükmekte ve oradan bölümleri silmekteyim. SSD'ye Windows 7 kurduğunda böyle bir problem yok. HDD'nin içinde Windows 8.1 var.

Boot order USB seçiliyken, formattan sonra tekrar USB'den başladığında 8-8.1 ve 10 da format ekranında sabaha kadar durduğunda SSD'min bulunduğu bölge aşırı sıcaktı. Durduk yere çalışmazken ısınma sıkıntısı gördüm. Üzerine ne yazma ne okuma yaparken. Windows 7'de sıcaklık problemi olmadı.

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Çözüm
  1. Kurtarma Sürücüsü Oluştur
  2. Macrium Reflect ile Klonla
  3. SSD'yi tak
  4. Kurtarma Sürücüsü olan USB'yi tak
  5. Bilgisayarı aç
  6. Onarılamadı uyarısından sonra
  7. USB ile başlat seçeneğini seç
  8. Komut sekmesine geç
  9. Bu komutları yaz
  10. Bootrec /fixmbr - bootrec /fixboot - bootrec /scanOs - bootrec /rebuildbcd
  11. Diskleri genişletmek için MiniTool Partition Wizard'ı kullan
Ben bu şekilde yaptım sorunsuz klonlama oldu. Sanırım sorun orjinal windows olduğu için oluyor. Ama bu yolla çözüm sağlanıyor.

İyi günler dilerim :)
Öncelikle bu sisteme UEFI kurabileceğini sanmıyorum. Malum, işlemci 3. nesil ve UEFI daha çok 4. nesil ile geldi.

İlk tavsiyem BIOS güncellemesi yap: X550VC BIOS & Firmware | Notebook | ASUS Türkiye

Sonrasında SSD için Firmware güncellemesi varsa yap: ADATA Consumer

Format ekranında SSD'yi DiskPart ile temizle: Diskpart İle Sabit Disk Nasıl Silinir? - Technopat

Legacy kurulum yap sonra da.

Benim işlemci de i5 3370U ve BIOS modum UEFI ama bende de aynı sorun var.

1. Kurtarma Sürücüsü Oluştur
  2. Macrium Reflect ile Klonla
  3. SSD'yi tak
  4. Kurtarma Sürücüsü olan USB'yi tak
  5. Bilgisayarı aç
  6. Onarılamadı uyarısından sonra
  7. USB ile başlat seçeneğini seç
  8. Komut sekmesine geç
  9. Bu komutları yaz
  10. Bootrec /fixmbr - bootrec /fixboot - bootrec /scanOs - bootrec /rebuildbcd
  11. Diskleri genişletmek için MiniTool Partition Wizard'ı kullan
Ben bu şekilde yaptım sorunsuz klonlama oldu. Sanırım sorun orjinal windows olduğu için oluyor. Ama bu yolla çözüm sağlanıyor.

İyi günler dilerim :)

Çözüm
Ev arkadaşımın bilgisayarına (X550vc i5 3230M, 4 GB DDR3 RAM, 1TB HDD, GT 740M) SSD aldık, Adata SU650 marka. HDD ile bilgisayar sıkıntısız çalışıyor üzerinde Windows 8.1 var. HDD'yi söküp SSD takınca formattan sonra (7-8-8.1-10) msdn ISO'ları UEFI ve legacy olarak denedim 7 hariç hepsini. Windows 10 kurduktan sonra masaüstü geliyor, yeniden başlatınca vs. problem yok. Matlab kurunca veya güncelleştirmeleri yaptıktan sonra yeniden başlayınca insert Boot Media tarzı uyarı veriyor. Normalde HDD'yi dock station ve HDD kutusuyla baktığımda C diskini görürken, 8-8.1 ve 10 kurduktan sonra insert Boot Media uyarısından sonra taktığımda -tahminimce RAW- sistem risk ayrıntılarına dahi girmiyor. Masaüstü bilgisayara SATA kablosu ile taktığımda da aynı problem yaşandı. Ben de Ubuntu üzerinden Gparted ile baktığımda NTFS gözükmekte ve oradan bölümleri silmekteyim. SSD'ye Windows 7 kurduğunda böyle bir problem yok. HDD'nin içinde Windows 8.1 var.

Boot order USB seçiliyken, formattan sonra tekrar USB'den başladığında 8-8.1 ve 10 da format ekranında sabaha kadar durduğunda SSD'min bulunduğu bölge aşırı sıcaktı. Durduk yere çalışmazken ısınma sıkıntısı gördüm. Üzerine ne yazma ne okuma yaparken. Windows 7'de sıcaklık problemi olmadı.

Nasıl bir yol izlemeliyim?

Kardeşim bende de Adata SU650 var bir daha alma derim. Aşam kapatıyorum işe gidip geliyorum ertesi günü akşam PC BIOS ayarlarını açıyor otomatikman SSD'yi görmüyor. Bir türlü tamam yandı bitti dedim içini açtım baktım koku ne bir şey yok SSD'de yanık vs. ertesi ertesi günü bir deniyem dedim SSD'yi taktım SSD'yi gördü, bu sefer. İşletim sistemi de bunda kurulu. Yani Adata alma aldırtma derim bir daha. Pişmanlık çok kalitesiz 1-2 seneye bozuluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı