SSD ve HDD Birlikte Kullanılabilir mi?

Yani singleplayer oyunları HDD'ye atayım multiplayer oyunlar daha önemli ya ondan dedim

Taktıktan sonra format işlemiyle sıfırdan Windows kurmanı öneririm. Zaten bu aşamada SSD'ni görüntülersin ve temiz kurulum yapmış olursun. Eğer daha önce format attıysan bu deneyim yeterli olacaktır senin için.

Kurulum çok basit. İçerisine Windows yazdırılmış bir DVD ya da USB aracılığıyla işletim sistemini kurabilirsin.

USB'den Windows kurabilmek için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DVD için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulum yapmadan önce, YouTube'a bir göz geçir. Basit ve yapabilirsin.

Nelerde HDD'mi kullanayım peki, Resimler bazı gereksiz dosyalar ve başka neler olabilir?

Yani singleplayer oyunları HDD'ye atayım multiplayer oyunlar daha önemli ya ondan dedim

Her multiplayer oyunu da SSD'ye atmaya gerek yok. Mesela CS:GO'yu SSD'ye kurmana gerek yok çünkü hızlı yüklenmesi sana bir avantaj kazandırmayacak fakat PUBG, RUST, Battlefield V gibi oyunlarda servera hızlı bağlanabilmen sana avantaj sağlayacaktır.
Nelerde HDD'mi kullanayım peki, Resimler bazı gereksiz dosyalar ve başka neler olabilir?

Hızlı yüklenmesi avantaj gerektirmeyecek oyunlar, resimler, fotoğraflar, müzikler, yedekler ve birçok bu çeşit dosya ve kurulum.

Film, dizi, indirmeler, kullanılacak programlar (öğrenciysen fazlasıyla yer kaplayacak uygulaman olabiliyor) vs için kullanabilirsin. 128 GB'a takdir edersin ki her şeyi sığdıramazsın. Şu an ne kadar alan kullandığına bakıp ne için kullandığını kendin analiz etmelisin

Ve 120 GB Oyunlar kurulacağı için çok mu yetersiz kalır? Bütçemi zorlayıp 240 GB Almaya çalışmalımıyım?

Sana attığım görsel, benim SSD'ye ait (256GB). İçinde Windows 10, programlar ve PUBG ile Rainbow Six Siege var ve bu haliyle 66,5GB boş. Dolayısıyla en az 240GB - 256GB ayarında SSD almaya çalış.

Eki Görüntüle 358389
Bütçe konusunda biraz daha kasmak isteyebilirisn
Maşallah yarısını Windows Bey yiyor zaten, Bi GTA5 kursak tamam bitti işimiz.
Sana attığım görsel, benim SSD'ye ait (256GB). İçinde Windows 10, programlar ve PUBG ile Rainbow Six Siege var ve bu haliyle 66,5GB boş. Dolayısıyla en az 240GB - 256GB ayarında SSD almaya çalış.
Anladım Evet windows fazla yiyor kısa gelebilir 1-2 oyuna anca sığar 120 GB. Bu arada SSD windows kurunca HDD'mde olan WİNDOWS'u sıfırlamam mı lazım bu işleme başlamadan önce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…