SSD ve HDD Birlikte Kullanılabilir mi?

SSD'ye Windows'u kuracaksın, HDD ise başka bir disk olarak yer alacak. Yani arşivlerini, kurmak istemediğin oyunları v.b. içerikleri HDD'ye yükleyebileceksin.

Ayrıca istersen, birkaç oyunu da SSD'ye yükleyebilirsin (Özellikle de hızlı yüklenmesi avantaj sağlayacak oyunlar. PUBG v.b.)

Şu görseldeki gibi düşün. (Soldaki SSD, sağdaki HDD)

Eki Görüntüle 358365
Yani singleplayer oyunları HDD'ye atayım multiplayer oyunlar daha önemli ya ondan dedim :)

Sen süpersin, bende bunu tahmin ediyordum ama hiçbir yerde göremediğim için emin olamadım.
Peki bu SSD bağlantısı yapıldıkdan sonra kurulum WB. o işler zormudur halledebilirmiyim yoksa riske atmayıp direk bilgisayarcıda mı yaptırayım?
Taktıktan sonra format işlemiyle sıfırdan Windows kurmanı öneririm. Zaten bu aşamada SSD'ni görüntülersin ve temiz kurulum yapmış olursun. Eğer daha önce format attıysan bu deneyim yeterli olacaktır senin için.

Sen süpersin, bende bunu tahmin ediyordum ama hiçbir yerde göremediğim için emin olamadım.
Peki bu SSD bağlantısı yapıldıkdan sonra kurulum WB. o işler zormudur halledebilirmiyim yoksa riske atmayıp direk bilgisayarcıda mı yaptırayım?

Kurulum çok basit. İçerisine Windows yazdırılmış bir DVD ya da USB aracılığıyla işletim sistemini kurabilirsin.

USB'den Windows kurabilmek için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DVD için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulum yapmadan önce, YouTube'a bir göz geçir. Basit ve yapabilirsin.

Evet SSD'ye sistemi kurup sahip olduğunuz HDD'yi depolama görevinde kullanabilirsiniz. Çoğu kullanıcı böyle kullanıyorlar sistemlerini zaten. Eğer HDD'niz sağlıklı ise HDD'nizin fazla kapasitesini verilerinizi depolamak için kullanmak çok mantıklı.
Nelerde HDD'mi kullanayım peki, Resimler bazı gereksiz dosyalar ve başka neler olabilir?

Yani singleplayer oyunları HDD'ye atayım multiplayer oyunlar daha önemli ya ondan dedim :)

Her multiplayer oyunu da SSD'ye atmaya gerek yok. Mesela CS:GO'yu SSD'ye kurmana gerek yok çünkü hızlı yüklenmesi sana bir avantaj kazandırmayacak fakat PUBG, RUST, Battlefield V gibi oyunlarda servera hızlı bağlanabilmen sana avantaj sağlayacaktır.
Nelerde HDD'mi kullanayım peki, Resimler bazı gereksiz dosyalar ve başka neler olabilir?

Hızlı yüklenmesi avantaj gerektirmeyecek oyunlar, resimler, fotoğraflar, müzikler, yedekler ve birçok bu çeşit dosya ve kurulum.

Film, dizi, indirmeler, kullanılacak programlar (öğrenciysen fazlasıyla yer kaplayacak uygulaman olabiliyor) vs için kullanabilirsin. 128 GB'a takdir edersin ki her şeyi sığdıramazsın. Şu an ne kadar alan kullandığına bakıp ne için kullandığını kendin analiz etmelisin (y)

Ve 120 GB Oyunlar kurulacağı için çok mu yetersiz kalır? Bütçemi zorlayıp 240 GB Almaya çalışmalımıyım?

Sana attığım görsel, benim SSD'ye ait (256GB). İçinde Windows 10, programlar ve PUBG ile Rainbow Six Siege var ve bu haliyle 66,5GB boş. Dolayısıyla en az 240GB - 256GB ayarında SSD almaya çalış.

Ve 120 GB Oyunlar kurulacağı için çok mu yetersiz kalır? Bütçemi zorlayıp 240 GB Almaya çalışmalımıyım?
Adsız.png

Bütçe konusunda biraz daha kasmak isteyebilirisn :D

Eki Görüntüle 358389
Bütçe konusunda biraz daha kasmak isteyebilirisn :D
Maşallah yarısını Windows Bey yiyor zaten, :D Bi GTA5 kursak tamam bitti işimiz. :D
Sana attığım görsel, benim SSD'ye ait (256GB). İçinde Windows 10, programlar ve PUBG ile Rainbow Six Siege var ve bu haliyle 66,5GB boş. Dolayısıyla en az 240GB - 256GB ayarında SSD almaya çalış.
Anladım Evet windows fazla yiyor kısa gelebilir 1-2 oyuna anca sığar 120 GB. :( Bu arada SSD windows kurunca HDD'mde olan WİNDOWS'u sıfırlamam mı lazım bu işleme başlamadan önce?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı