SSD ve HDD Farkı nedir ?

asım_ov

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows' u SSD'ye kurmak yerine HDD'ye kurarsam kaç saniyelik açılma farkı olur ? Yada SSD'de kaç saniyede açılır HDD'de kaç saniyede açılır ? Yorumlarınızı bekliyorum.

SSD katı hal diskidir. HDD yani harddisk manyetik depolama yapar metal disketlerin üzerine devir dönme hızına bağlı olarak manyetik işaretleme yaparlar. Örnek olarak 7200 RPM 3600 RPM duymuşsunuzdur. Kati hal diski ise farklıdır RAM ile aynı tekniğe bağlıdır. Zaten aralarında ki yazma hızına bakarsanız farkı anlarsınız. SSD 500 MB/sn yaparken HDD 150 MB/sn yapmaktadır. (Oranları ornek verdim.)

SSD katı hal diskidir. HDD yani harddisk manyetik depolama yapar metal disketlerin üzerine devir dönme hızına bağlı olarak manyetik işaretleme yaparlar. Örnek olarak 7200 RPM 3600 RPM duymuşsunuzdur. Kati hal diski ise farklıdır RAM ile aynı tekniğe bağlıdır. Zaten aralarında ki yazma hızına bakarsanız farkı anlarsınız. SSD 500 MB/sn yaparken HDD 150 MB/sn yapmaktadır. (Oranları ornek verdim.)
Yani HDD'ler yaklaşık 4 kat yavaş çalışıyor. Ama daha ucuza daha fazla depolama alanı sunuyor.

Yani HDD'ler yaklaşık 4 kat yavaş çalışıyor. Ama daha ucuza daha fazla depolama alanı sunuyor.
Evet HDD depolama ilk bilgisayar sistemlerinde geliştirilmeye başlandığı için şuan o teknoloji ucuz. İlk bilgisayarlardan ENİAC bile demir tellere manyetik işaretleme yapıyordu. Ama Kingston ve Samsung gibi şirketler özellikle sunucu sistemleri için daha geniş kapasiteli ve hızlı SSD üretmek üzerine çalışıyorlar. Malum internet sunucuları çok hızlı olmak zorunda.

Evet HDD depolama ilk bilgisayar sistemlerinde geliştirilmeye başlandığı için şuan o teknoloji ucuz. İlk bilgisayarlardan ENİAC bile demir tellere manyetik işaretleme yapıyordu. Ama Kingston ve Samsung gibi şirketler özellikle sunucu sistemleri için daha geniş kapasiteli ve hızlı SSD üretmek üzerine çalışıyorlar. Malum internet sunucuları çok hızlı olmak zorunda.
Son bir sorum daha olucak. 2015 de Broadwell çıkacak sanırım. Broadwell daha hızlı olacağı için SSD ye istek artar diye düşünüyorum. İnsanlar daha çok SSD'ye yönelecek. Ve buda SSD lerim ucuzlamasına neden olacak mı ?

14 nm işlemci yongası SSD için biraz etki edebilir. Ama zaten şuan çoğu bilgisayar kullanıcısı (oyun, iş) SSD alıyor ama tek başına kullanmıyor yanında illaki HDD oluyor. Ama senin düşüncede gayet mantıklı. Zaten bilgisayar bileşenleri geliştikçe yenilerini almak farz oldu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı