SSD ve HDD sistemde boot etme

Eigengrau

Kilopat
Daha fazla  
Bu aralar SSD almayı düşünüyorum, aklıma bir soru takıldı. Laptopta SATAIII yerine mevcut HDD'yi takayım diye düşünüyordum fakat aklıma bir şey geldi. SSD'yi SATAIII'e taksam ve HDD mevcut yerinde dursa SATAIII boot edebilir mi SSD'yi, yoksa HDD yerine mi takmak gerekir? Boot ederse de hızda herhangi bir değişim olur mu?

Yazı karışık oldu, anlamadım derseniz daha açık şekilde anlatmaya çalışırım.

Hız değişir anladığım kadarıyla anakartta 2 tane hdd yeri var dvd hariç ya da dvd yok bildiğim kadarıyla boot edilir bilmiyorsam bende öğrenmiş olucam.

SSD'yi HDD'nin bulunduğu SATA III portuna takarsanız HDD'yi nereye takıyorsunuz? M.2'ye mi(!)
Yoksa 2. bir 2.5" yuva daha mı var?
HDD kendi yerinde duruyor SATAIII'te DVD var. DVD'yi çıkartıp SSD takmayı düşünüyorum. Boot'u HDD'den alıp SSD'ye çekebilir miyim?
Böylesi daha açıklayıcı oldu gibi.

HDD kendi yerinde duruyor SATAIII'te DVD var. DVD'yi çıkartıp SSD takmayı düşünüyorum. Boot'u HDD'den alıp SSD'ye çekebilir miyim?
Böylesi daha açıklayıcı oldu gibi.
Boot önceliğini değiştirebilirsiniz.
Mini SATA ile SATA arasında bant genişliği olarak fark yok (6 Gbit/s ). Ancak bazı notebook üreticileri DVD'nin bağlandığı SATA'yı harici kontrolcü ile sağlayabiliyor bu da performansı az da olsa düşürüyor. Mümkünse HDD'yi DVD'nin yerine takın garanti olsun.

Hız değişir anladığım kadarıyla anakartta 2 tane hdd yeri var dvd hariç ya da dvd yok bildiğim kadarıyla boot edilir bilmiyorsam bende öğrenmiş olucam.
1 HDD, 1 DVD, 1 tane de mSATA var fakat mSATA ile bir işim yok. DVD'yi çıkartıp o yuvaya SSD takmak istiyorum. Boot'u SSD'ye çekmek istiyorum. HDD ana yuvasında kalsın istiyorum.
Boot önceliğini değiştirebilirsiniz.
Mini SATA ile SATA arasında bant genişliği olarak fark yok (6 Gbit/s ). Ancak bazı notebook üreticileri DVD'nin bağlandığı SATA'yı harici kontrolcü ile sağlayabiliyor bu da performansı az da olsa düşürüyor. Mümkünse HDD'yi DVD'nin yerine takın garanti olsun.
Cevabınız için teşekkür ederim, garanti olsun o zaman dediğiniz gibi.

2 Port var ise 2'sini de doldurup BOOT menüsünden değiştirebilirsiniz. SATA 3 oldukça hız aynı kalır.

1 HDD, 1 DVD, 1 tane de mSATA var fakat mSATA ile bir işim yok. DVD'yi çıkartıp o yuvaya SSD takmak istiyorum. Boot'u SSD'ye çekmek istiyorum. HDD ana yuvasında kalsın istiyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim, garanti olsun o zaman dediğiniz gibi.
Ana sata yerinde ssd olmalı hdd dvd yerinde olmalı sistemi açarken boot edersin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı