SSD ve RAM upgrade sonrası yaşanan donma sorunu

olumtutkunu

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston
Merhaba arkadaşlar. HP Victus 16 marka-modeli olan dizüstü bilgisayarıma yakın tarihte Kingston marka SSD ve RAM yükseltmesi yaptıktan sonra oyun oynarken rastgele vakitlerde ekran donup "dıttt" şeklinde bir ses ile karşılaşıyorum. Bu sorunun sebebi ve çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.
(Not: SSD ve RAM marka modellerini araştırıp bilgisayara olan uygunluğuna göre aldım lakin bu postu telefondan açtığım için gerekli bilgilere ulaşamıyorum müsait vakitte ekleyeceğim.
Not2: SSD ve RAM sıkıntısız şekilde gözüküyor ve çalışıyor fakat monte ederken anakartı zorlamamak adına çok kibar davrandım ve yuvaya ottururken zorlandım acaba tam oturmamış/ temassızlık yapıyor olabilir mi?)
CPU Z verileri:

1731960323952.png

1731960374919.png

1731960396598.png

1731960414224.png

Satın aldığım SSD ve RAM linki:

Not: HP Victus 16 D1041NT marka/model dizüstü bilgisayar için alınan parçalardır.

Not2; yaşadığım problemin videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Bazen nadir de olsa benzer postlardaki durumlar gibi karıncalanarak yaşanıyor)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. HP Victus 16 marka-modeli olan dizüstü bilgisayarıma yakın tarihte Kingston marka SSD ve RAM yükseltmesi yaptıktan sonra oyun oynarken rastgele vakitlerde ekran donup "dıttt" şeklinde bir ses ile karşılaşıyorum. Bu sorunun sebebi ve çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.
(Not: SSD ve RAM marka modellerini araştırıp bilgisayara olan uygunluğuna göre aldım lakin bu postu telefondan açtığım için gerekli bilgilere ulaşamıyorum müsait vakitte ekleyeceğim.
Not2: SSD ve RAM sıkıntısız şekilde gözüküyor ve çalışıyor fakat monte ederken anakartı zorlamamak adına çok kibar davrandım ve yuvaya ottururken zorlandım acaba tam oturmamış/ temassızlık yapıyor olabilir mi?)
CPU Z verileri:

Eki Görüntüle 2355198

Eki Görüntüle 2355201

Eki Görüntüle 2355202

Eki Görüntüle 2355203

Satın aldığım SSD ve RAM linki:

Not: HP Victus 16 D1041NT marka/model dizüstü bilgisayar için alınan parçalardır.

Not2; yaşadığım problemin videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Bazen nadir de olsa benzer postlardaki durumlar gibi karıncalanarak yaşanıyor)

sürücü çakışması gibi gözüküyor. Windows update den sürücülerin güncel olanları var sa yükleyin.
ya da aygıt yöneticisinden sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Sürücü çakışması gibi gözüküyor. Windows Update'den sürücülerin güncel olanları var sa yükleyin.
Ya da Aygıt Yöneticisi'nden sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Hocam hiç öyle olduğunu zannetmiyorum zira işi az biraz bilen bir arkadaşımla işin altını eşeleyip ilk önce yuvaya doğru oturduğundan emin olmak için tak sök yaptıktan sonra Memtest86 da denedik ve belli testlerden sonra hata dahası ekran donması yaşadık sonra HP'nin kendi uygulamasından SSD'leri kontrol ettik SSD'ler temiz çıktı ama RAM'lerde bir problem olduğu kesin. Saat geç olduğu için arkadaşımla yarın bakma kararı aldık ve Memtest serivenini detaylı olarak not edeceğiz buraya fakat ben rahat duramayıp Windows mdsched ile taratayım dedim. Büyük ihtimalle yarın öğleden sonra müsait bir vakitte daha detaylı not/döküman ile karşınızda olacağım.

Not: Belki de dediğiniz gibidir ben çok heyecan yapmışımdır yine de aklımda bulunsun onu da deneyeyim.

Not2: Windows mdsched hata BULAMADI !?

Son düzenleme:
Yeni ram i çıkarıp öyle deneyin o zaman, aklıma başka şey gelmiyor i,
sorunun çözülmesi umuduyla ...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı